Indul az Unikornis és a kísérletezés

A Népszabadság informá­ció­ja szerint már próbaüzemben működik az unikornis.hu portál, amely a New Wave Media csoport új internetes lapja lesz Vándor Éva újságíró vezetésével. Az oldal a közönség számára még nem elérhető. Úgy tudjuk, hogy az Unikornis együttműködik majd az Origóval, amely tavaly került a Magyar Telekomtól a New Wave-hez 4,2 milliárd forintért.

A kulturális-életmód magazinoldalnál több olyan újságíró fog dolgozni, aki korábban a vs.hu munkatársa volt, és bár az áprilisi nagy felmondási hullámban nem távozott, jelezte: szeretne mással ­foglalkozni. A nyolc újságíró közül hat volt Vs-es, ketten az Origótól érkeztek. A felmondások után György Bence, az Origo–New Wave Media csoport tartalomért felelős igazgatója azt mondta: a megmaradt szerkesztőségen is múlik a Vs.hu sorsa, s úgy tudjuk, hogy a maradó újságírók dolgozták ki az Unikornis koncepcióját.

Április végén a Vs.hu szerkesztőségének nagy része és a portál főszerkesztője is felmondott. Az újságírók így tiltakoztak amiatt, hogy a New Wave Media és Száraz István tulajdonos más érdekeltségei majdnem hatszázmillió forintot kaptak a Magyar Nemzeti Bank Pallas Athéné alapítványaitól, amiről ők nem tudtak.

Kerestük a kiadó vezetőjét, hogy további részleteket tudjunk meg az Unikornis.hu-ról, de Szilágyi Dániel csak annyit közölt: több termék fejlesztése zajlik a cégnél.

A New Wave Media csoport Száraz István mellett Szemerey Tamás üzletemberhez, Matolcsy György jegybankelnök unokatestvéréhez köthető. A csoport hitelt kapott a jegybank kedvezményes konstrukciójából az NHB Növekedési Hitelbanktól, Szemerey bankjától. A New Wave azt állítja, hogy a csoport tulajdonosa kizárólag Száraz István, miután a cseh Bawaco – amely Szemerey Tamás felé a kapocs – kiszállt a cégekből.

Információnk szerint eldőlt az is, hogy a vs.hu-t egy újságíróképző és kísérletező műhellyé alakítják. A portál május eleje óta csökkentett üzemmódban működik. A portál vezetését Makai Józsefre, az Origo korábbi szerkesztőjére bízták. A médiacsoport vezetése „inkubátorháznak" szeretné használni a portált, ahol gyakornokokat és kezdőket tanítanak újságírásra, valamint kísérletezhetnek új tartalmak előállításával is. 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.