galéria megtekintése

Indul az állami reklámcunami

Nagyszabású kampányba kezd a kormány az Orbán Viktor által szerdán bejelentett népszavazás előtt. A pénzt jóval a miniszterelnöki bejelentés, illetve a keddi, a választási irodánál történt botrány előtt elkülönítették.

Csaknem hárommilliárd forintot készül elkölteni a kormány a közeljövőben „lakossági tájékoztató kampányra” – tudta meg a Népszabadság kormányzati forrásból. Több jel is arra utal, hogy részben ebből a pénzből buzdíthatnak majd a részvételre az uniós bevándorlási kvóta elutasításáról szóló népszavazás előtt.

Kérdéseinkkel megkerestük a kormányzati kommunikációt felügyelő Miniszterelnöki Kabinetirodát, ahol azt válaszolták, „új tájékoztató kampányról nem született döntés”.

A Népszabadság kormányzati forrásból úgy értesült, arról valóban nem döntöttek, hogyan és ki költi el a hárommilliárd forintot, de nincs is szükség újabb közbeszerzésre: a kabinetiroda felügyelete alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal ugyanis tavaly augusztusban lezárta 25 milliárd forintos közbeszerzését, amelyen három konzorcium nyert: a Network (korábbi nevén: HG) 360 Reklámügynökség Kft., a Trinity-Sprint Konzorcium és a Mindshare Médiaügynökség Kft. Az új és új állami kampányokért ez a három cég versenyez egymást közt.

 

A közelmúltban több kampányt indított a kabinet, de egyik sem tett ki akkora tételt, mint a most tervezett kommunikációs hadjárat. A bevándorlásellenes kampányra tavaly 300 millió forintot fordítottak, újabb 380 milliót a folytatására. A magyar reformok eredményeit hirdető reklámokra 600 millió forintot költött a kormány. Szinte az összes állami pénzt a Network 360 Kft. költhette el, amelynek tulajdonosa Csetényi Csaba. Az ő cége által reklámra költött állami pénz pedig zömében az Andrew G. Vajna tulajdonában került TV2-n és a közmédián kötött ki. Az Átlátszó pedig azt számolta ki, hogy az utóbbi hónapokban jelentős állami hirdetési összegek landoltak a tavaly indított Lokál nevű hetilapnál és a 888.hu portálnál is. Mindkettő a miniszterelnöki tanácsadó, Habony Árpád érdekeltségébe tartozik.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.