Lemondott az MTI fotószerkesztője, mert nem fotózhatták Orbánt

Az Index információi szerint lemondott és távozik a hírügynökségtől Virágvölgyi István, az MTI fotórovatának vezetője. Lapunk úgy tudja, Cseke Csilla kerülhet a helyére.
Ki hiányzik a képről?
Ki hiányzik a képről?
Szabó Bernadett / Reuters

Virágvölgyi tiltakozásának és távozásának hátterében a hírportál értesülése szerint az a múlt vasárnapi ügy áll, amikor Orbán Viktor a XII. kerületben leadta szavazatát, az MTI fotósa a helyszínen volt, ám a főszerkesztő - a fotórovat vezetője fölött átnyúlva - az utolsó pillanatban telefonon arra utasította, hogy hagyja ott a helyszínt.

Az MTI példátlan módon nem adott ki saját készítésű képet az eseményről, így Orbán volt az egyetlen vezető politikus, akinek a szavazását az állami hírügynökség nem örökíthette meg. Végül a Magyar Nemzet fotóját közölték a következő forrásmegjelöléssel: "MTI Fotó: Hegedűs Márta / Magyar Nemzet".

Ezt a képet adta ki a távirati iroda a következő forrásmegjelöléssel:
Ezt a képet adta ki a távirati iroda a következő forrásmegjelöléssel: "MTI Fotó: Hegedűs Márta / Magyar Nemzet"

A legvalószínűbb magyarázatnak az tűnt, tette hozzá az Index, hogy a miniszterelnök vagy stábja inkább Orbán saját fotósának képeit látta volna szívesen az MTI-ben, hogy az állami hírügynökség a lehető legelőnyösebb képeket adja ki. Az Index szerint a kormányfő fotósa azonban nem volt ott az eseményen. Lapunk viszont biztos forrásból tudja, hogy Orbán fotósa is jelen volt, de nem készített felvételeket - hogy miért nem, az egyelőre rejtély.

A törés

A Népszabadság értesülése szerint Virágvölgyi távozását szerkesztőségi értekezleten jelentette be Toót Holló Tamás főszerkesztő, mondván "törés következett be a szakmai kapcsolatukban", de barátsággal válnak el útjaik. Információnk szerint Virágvölgyi helyét Cseke Csilla, az MTVA Fotószerkesztőségének eddigi vezetője, többszörös Sajtófotó díjas fotóriporter veheti át.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.