Íme, a Jobbik kitüntetettje

Bíró András Zsolt antropológus, humánbiológus, a Magyar Turán Alapítvány elnöke, a Kurultáj főszervezője lesz a Jobbik által alapított Pongrátz Gergely Érdemkereszt első kitüntetettje - jelentette be az ellenzéki párt alelnöke pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.

Murányi Levente emlékeztetett arra, hogy a Jobbik pártalapítványa, a Gyarapodó Magyarországért Alapítvány alapította a Pongrátz Gergely Érdemkeresztet, amelyet évente egy "a nemzeti oldalon köztiszteletnek örvendő, illetve a nemzet felemelkedéséért hatékony munkásságot folytató" személy kaphat meg. Az egymillió forint pénzdíjjal is járó elismerést először a Jobbik szombati rendezvényén adja át Vona Gábor pártelnök Bíró András Zsoltnak, akinek a személyéről a párt elnöksége döntött.

Murányi Levente kiemelte: Bíró András Zsolt a "pártoktól független, példaértékű" antropológiai és genetikai munkássága mellett 2012 szeptemberében részt vett és fel is szólalt a Jobbik által a Mansfeld Péterre és társaira 1958-ban halálbüntetés kiszabását indítványozó Mátsik György volt ügyész és az 1956-os forradalmat követő megtorlás idején belügyminiszteri posztot betöltő Biszku Béla háza előtt tartott tüntetésen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.