galéria megtekintése

Így rohadnak Simicska oszlopai a belvárosban

0 komment


Kovács Klára

Amire a főváros épít, az egy döglött ló - foglalta össze az oszlopper jelenlegi állását Magyar György, a Mahir Cityposter Kft. jogi képviselője. Amíg a tárgyalást egy hónappal elnapolták, addig Budapest belvárosában sorra rozsdásodnak el a hirdetőoszlopok plakátok hiányában. 

- A fővárost érte a legnagyobb hátrány, hiszen a szerződés szerint 40-80 százalékkal olcsóbban tudtak a Mahir Cityposter oszlopain hirdetni - elemzi a hónapok óta állóháborúra emlékeztető helyzetet Magyar György. A cég jogi képviselője a Népszabadságnak azt mondta, a következő tárgyalás szeptember 15-én lesz, ahol új beadvánnyal állnak elő és szakértők meghallgatását is kérik. A januári látványos oszlopdöntögetés és elszállítás után a Fővárosi Törvényszék ideiglenes intézkedése nyomán ugyanis a Mahir az oszlopok jelentős hányadát visszaállította a főváros útjaira. Volt, amelyik kisebb javítást igényelt, de volt olyan is, amely helyett újat kellett gyártani. A károk felméréséhez azonban szakértőkre van szükség. 

Fotó: Kovács Klára / Népszabadság

Azon az oszlopon, amelyen két évvel ezelőtt, az önkormányzati választásokkor még Szentgyörgyvölgyi Péter, jelenlegi 5. kerületi polgármester arca tetszelgett 2 méteres nagyításban, most centi vastagon áll a rozsda, a lepergő darabok pedig szanaszét hevernek az oszlop tövében.  

 

Pontosan nem tudni, mennyi bevételkiesést jelentett az oszlopok eltávolítása, majd visszahelyezése a Mahir Cityposter Kft-nek, annyi azonban biztos, hogy bőven akad kihasználatlan hirdetőfelület. Kifejezetten visszataszító látványt nyújtanak a turistáknak és a budapestieknek a rozsdamarta, omladozó oszlopok a belváros közepén. Néhány ilyen felület van a Szabadság téren, a kirándulók által leglátogatottabb helyek egyikén. A legtöbb oszlop azonban rendeltetésszerűen működik. Az ügyvéd szerint a külcsín függ attól is, hogy fővárosi vagy kerületi önkormányzati szerződést kötött a cég az oszlopra.

A hirdetőoszlop-per következő tárgyalása erre a hétre lett volna kitűzve, de egy hónappal elnapolta a Fővárosi Törvényszék. A Fővárosi Önkormányzat továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy érvénytelen a Mahir Cityposter Kft-vel között szereződés, a cég ügyvédje szerint viszont egyszerű diszkriminációról van szól, mert miközben  a hirdetőcég szerződéseit felmondták, az egykori utcabútortenderen szintén nyertes másik cél bővítheti reklámfelületeit. Az mno.hu információ szerint Magyar György beadványa a Közbeszerzési Döntőbizottság határozatait is tartalmazza, amelyben a hatóság jóváhagyja a 2004-es pályázati eljárást.  

Fotó: Reviczky Zsolt / Népszabadság

A lapnak az cég ügyvédje azt mondta, a dokumentumok szerint egyértelmű diszkriminációról van szó, mert a három cég közül a főváros egyedül a Mahirrel akart szerződést bontani. " Ebben porrá zúzzuk a fővárosi önkormányzat azon állításait, amellyel 25 éves szerződésünk felmondását támasztották volna alá a bíróságon" - idézi a lap Magyar Györgyöt. 

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.