Így próbálják menteni az indulásakor besült Benny Hill-tévét

Összeadták a 20 híradó nézőszámát, így jött ki az 5 millió.

Megverték az új M1 hírműsorai a TV2-t, az RTL Klubot és az ATV-t is – legalábbis a köztévé összesítése szerint, amelyben összeadták a napi 20 Híradó nézőinek a számát.

Az összesítés szerint a 20 hírműsort 2,6 milliónál is többen nézték, míg a TV2 napi elérése 1,7 millió, az RTL Klubé pedig közel 1,9 millió volt – azt nem számítva, hogy a két kereskedelmi csatorna csak kettő, illetve egyetlenegy Híradót sugárzott – írta a HVG Online.

A kumulált elérés mutató szerint összesen 5,3 millióan kapcsoltak a közmédia műsoraira – áll az MTVA által kiadott jelentésben. A kumulált elérés viszont annyit jelent, hogy ennyien voltak azok, akik az öt közmédiás tévécsatorna közül legalább egynek a műsorába egy percig belenéztek. „Ez nem nézettség, ez a kétfejű borjúra való rácsodálkozás száma, odakapcsol, egy percig nézi, majd megy Liam Neesont nézni az RTL Klubra" – állapítja meg a Comment:com blog.

„Az M1-en 19:30-kor jelentkező híradó több mint 50 perces kiadása 794 ezer nézőt ért el hosszabb-rövidebb időre" – áll az MTVA közleményében. Valójában a műsor az első félórában 239 ezer, a másodikban 210 ezer nézőt érdekelt. A 794 ezres szám pusztán azt jelöli, hogy ennyien voltak azok, akik odakapcsoltak, belenéztek, majd tovább is álltak a csatornáról.

A közmédia azt is jelezte, hogy a Petőfi TV első műsorát, az Én vagyok itt-et 891 ezren nézték, ezen belül a Pilvakerre is közel félmillióan voltak kíváncsiak. A tényleges nézettségi adatok szerint azonban összesen 252 ezer nézője volt az Én vagyok itt-nek, ebben a Pilvakernek 169 ezer – a többi néző „odakapcsolt, belenézett és elment aludni".

Korábban lapunk is beszámolt róla, hogy már indulásakor csúfosan megbukott az új hírcsatorna: volt olyan korcsoport, amiben 0,0 százalék nézte a köztévét.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.