Így próbálja letagadni besározódott ifjút titánját a Fidesz

Újabb közleményben próbálja kimagyarázni az egyre kínosabbá váló Veress-ügyet a kormánypárt.

Ahogy arról már beszámoltunk, a múlt szerdán először egy hamis százeuróssal a Keleti pályaudvaron, majd a lakásán talált, több millió forintot érő hamis bankjeggyel lebukott Veress Áron a Fidesz ifjúsági tagozatának volt a vezetője. A Fidesz állítása szerint 2012-ben zárták ki a pártból, ehhez képest utána még két éven keresztül ebben a tisztségében járta az országot, nyilatkozott, döntéseket hozott. És hiába próbálták az erre utaló bizonyítékokat eltüntetni a netről, nem sikerült, a  retusálással pedig még hazugságba is keveredtek. 

Mindezek után a Fidesz újabb közleményben próbálja menteni a menthetetlent. Mint írták, Veress Áron Budapesten, a III. kerületben volt párttag. "2012. március 1-én kizártuk, többek között tagdíjfizetési hátralék miatt. Ebben az időpontban Veress Áron az ifjúsági tagozat elnöke volt, de mivel tagsági viszonya megszűnt, ezért minden további intézkedése jogszerűtlen, amit Fidesz-tagként, vagy az Ifjúsági Tagozat elnökeként tett, vagy mondott, a Fidesz tudta nélkül történt". (Ami azért érdekes, mert Veress Áron a tagozat elnökeként 2012 decemberében – a tagozat elnökségének döntését követően – hivatalosan kérte Kövér Lászlótól a párt választmányi ülésének összehívását tandíjügyben. Ezek szerint szintén jogszerűtlenül. Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg fideszes polgármesterének is tudnia kellett, ki az a Veress, ha már egyszer vette a fáradságot, hogy kiretusálja a nevét és titulusát egy több hónapos Facebook-bejegyzéséből. Továbbá azért is nehezen hihető, hogy a Fidesznél semmiről sem tudtak, mert a saját honlapjukon is több hírben hivatkoztak Veressre, mint a tagozat elnökére, jóval 2012 után is – a Szerk.)

A párt honlapján megjelent – kivételesen nem retusált – közleményhez csatolták a kerületi csoportelnök felszólító levelét és ennek postai feladását bizonyító tértivevényt is (ami csupán annyit bizonyít, hogy valóban felszólították tartozása rendezésére). A Fidesz közlése szerint a párt alapszabálya értelmében tagsági viszonyt újra csak akkor létesíthetett volna, ha erre az Országos Választmány külön engedélyt ad neki. A választmány ilyen engedélyt nem adott ki. A 2013. szeptember 28-án megtartott kongresszus módosította az alapszabályt, a tagozatokra vonatkozóan eltörölte azok tisztújítási lehetőségét, a tagozatok elnökeinek kinevezését a Szövetség elnökének hatáskörébe utalta. A Fidesz elnöke mind ez idáig egyetlen tagozati vezetőt sem nevezett ki – olvasható a közleményben. Ebből tehát mintegy mellékesen derül ki, hogy a párt egyetlen tagozatának sincs megválasztott elnöke.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.