Dunaújvárosban teljes érdektelenség mellett győzött a fideszes

A szavazásra jogosultak mintegy nyolc százalékának támogatásával a Fidesz nyerte az időközi önkormányzati képviselőválasztást Dunaújvárosban. Két másik településen polgármestert választottak vasárnap – jóval nagyobb részvétel mellett.

Hingyi László, a Fidesz jelöltje nyerte a vasárnapi időközi önkormányzati képviselő-választást Dunaújvárosban, miután a szavazatok közel 41 százalékát kapta.

A névjegyzékben szereplő 5034 választópolgárból 998 járult az urnákhoz, ez 19,82 százalékos részvételi arányt jelent. A voksoláson az öt jelölt közül Hingyi László (Fidesz) 408, Gombos György (MSZP) 275, Czinkon Zoltán (LMP) 174, Tassó Zoltán (Jobbik) 75, míg Csikós Árpád (független) 66 szavazatot kapott.

Ez egyelőre nem hivatalos eredmény, mert két napig lehetőség van jogorvoslati kérelem benyújtására.

A 10. számú egyéni választókerületben azért kellett időközi önkormányzati képviselő-választást tartani, mert Kiss András (Fidesz) közgyűlési képviselő február 18-án elhunyt.

Újraválasztották vasárnap a Csongrád megyei Pitvaros polgármesterét, Radó Tibort, annak ellenére, hogy a település képviselői korábban bejelentették: a továbbiakban nem akarnak vele dolgozni.

Az 1253 választásra jogosultból 717-en adták le voksukat, ami 57,2 százalékos részvételnek felel meg. Az érvényes szavazatok közül a függetlenként induló eddigi polgármester, Radó Tibor 438 szavazatot, míg ellenfele, a Fidesz-KDNP jelölte, Gémesi Sándor 266-ot kapott. Így ismét Radó Tibor vezetheti a települést.

Az időközi választást azért rendezték meg az 1550 lakosú községben, mert január közepén lemondott a polgármester. A képviselők előzőleg ugyanis bejelentették, hogy többet nem akarnak vele dolgozni, mert megromlott vele a munkakapcsolatuk.

A függetlenként induló Udzeliné Murányi Enikő nyerte meg az időközi polgármester-választást vasárnap a Heves megyei Balatonon. A szavazást azért írták ki, mert a belső ellentétek okozta működésképtelenség miatt február 20-án feloszlatta magát az 1100 lakosú község önkormányzata.

A 939 szavazásra jogosult közül 598-an adták le voksukat, ami 63,6 százalékos részvételi arányt jelent.
Udzeliné Murányi Enikő 313 voksot kapott, míg a szintén függetlenként induló Kormos Attilára, a falu korábbi vezetőjére 276-an szavaztak. Kilenc voks érvénytelennek bizonyult.

A polgármester mellett újraválasztották a község önkormányzati testületét is; a hat hely megszerzéséért 13 független jelölt szállt ringbe.


Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.