galéria megtekintése

Nem kevés pénzből árasztják el az országot plakátokkal Kétfarkúék

36 komment


Lencsés Károly

Hamarosan megjelennek a Magyar Kétfarkú Kutya Párt óriásplakátjai, de legalább százezer falragaszt is ki akarnak helyezni.

Nem egészen egy hét alatt 15 millió forintot gyűjtött össze a kvótaellenes népszavazás ellenkampányára a Magyar Kétfarkú Kutya Párt. Kovács Gergely pártelnöktől megtudtuk: eddig több mint kétezren nyúltak a zsebükbe, s utaltak át átlagosan pár ezer forintot. De akadt, akinek hetvenezret is megért, hogy a kétfarkúak üzenhessenek a kormánynak. Az akció egyébként folytatódik, és a referendumot megelőző utolsó pillanatig várják az adományokat.

A kétfarkú kutyák két újabb plakátterve, ötszáz óriásposzter már a jövő héten megjelenhet az utcákon
A kétfarkú kutyák két újabb plakátterve, ötszáz óriásposzter már a jövő héten megjelenhet az utcákon

Ami biztos: ötszáz óriásplakátra már összegyűlt a pénz. Ezeket a jövő héten nyomtatják, s addig szerződést is kötnek a kihelyezésükről. Újdonság viszont, hogy ezúttal – kihasználva a népszavazási kampány biztosította legális lehetőséget – az egész országot elárasztják A4-es falragaszokkal. Miután darabját öt forintért nyomtatják, legalább százezer darabban gondolkodnak. Az elnök szerint elég nagy logisztikai feladat, hogy ezeket minél több településre eljuttassák, de szerencsére már-már országos hálózatuk van: működnek regionális „felelőtlenek", és nagyjából 3500 „passzivistára" számíthatnak. Kissé zavaró ugyan – tette hozzá –, hogy most a referendum napjáig teljesen törvényesen plakátozhatnak, de bízik benne, hogy úrrá lesznek a váratlan helyzeten.

 

A gyűjtés eredményétől függ, hogy mire jut még. Gondolkodnak egyebek mellett hirdetéseken is, de tájékozódniuk kell a tarifákat illetően.­ Kovács különben azt gondolja, valószínűleg a közterületi plakátokkal érhetik el a legtöbb embert, mert a legnézettebb kereskedelmi csatornákat nemigen tudják megfizetni.

A plakátokat viszont erősen túltolta a kormány, ezért könnyen lehet, hogy a „Tudta-e?" sokak ingerküszöbét már el sem éri – fogalmazott az elnök. Emiatt úgy gondolják, hogy a saját hirdetéseiket más – olvashatóbb – betűtípussal, esetleg újszerű színvilággal készítik el. Lehetséges, hogy a kék-sárga-fehér helyett a fekete-fehér-piros színeket választják – mondta –, amit azért is jobbnak tart, mert a kétfarkú kutya szintén fekete, fehér és piros. De erről még nincs döntés.

Szerepel majd a plakátokon az is, hogy mindenki menjen el szavazni, de az igen és a nem melletti körbe is rajzolja be akkurátusan az ikszet – hangsúlyozta az elnök. Szerinte ez az egyetlen helyes döntés, mert hülye kérdésre nincs jó válasz. Viszont lehet vele üzenni a hatalomnak, mert az összesítéskor az érvénytelen szavazatok is megjelennek. Ehhez készítenek egy internetes alkalmazást is, hogy mindenki gyakorolhassa, miként kell helyesen voksolni. De megmutatják majd azt is, hogyan lehet a szavazólapra a két karika felhasználásával egy stilizált kutyát rajzolni.

Emlékeztetett ugyanakkor Kovács a tavalyi kamu Magyar Hírlapra, amelyben csupa olyan hírt tettek közzé, amit maguk is szívesen olvasnának. Azt akkor tízezer példányban nyomták, és örömmel tudatták az olvasókkal: leállították a Paks 2-t, a Duna-partot visszakapták a gyalogosok, Bayer Zsolt pedig bocsánatot kért. Esetleg most is próbálkoznak valami hasonlóval – döntés ebben sincs –, és akkor közzétehetnék, hogy Bayer Zsolt visszaadta. A pártelnök leszögezte: ők minden keresztet már jó előre visszaadnak.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.