Hülye kérdésre hülye válasz

A gyűjtés első nyolc napja alatt 22 millió forint támogatás gyűlt össze a Kétfarkú Kutya Párt ellenplakátkampányára.

A kvótanépszavazást felvezető kormányzati propagandát kifigurázó akció részeként 400-400 óriásplakátot és citylightot (a kifejezés a buszmegállók oldalán látható, embermagasságú plakátfajtát jelöli), 100-100 ezer A4-es és A3-as plakátot helyeznek ki, valamint további 100 ezer matrica szétosztását, kiragasztását tervezik. A mennyiség azonban még bővülhet, mivel az adománygyűjtést október 2-ig, a népszavazás napjáig folytatják.

A plakáttervek már elkészültek, ezeken a kormányzati Tudta? szlogent figurázzák ki, alatta pedig az olvasható: „Hülye kérdésre hülye választ! Szavazz érvénytelenül!” A kezdeményezés sikeréhez plakátragasztó önkéntesekre, a párt szóhasználatával passzivistákra van szükség. A kutyapártnak – a Vastagbőr bloggal közösen – volt már egy hasonló kezdeményezése, amikor a migránsok ellen uszító kormánykampány első felvonását igyekeztek meghekkelni: a gyűjtés sikeres volt, az ellenplakátok népszerűek lettek, de a közhangulatot érdemben nem befolyásolták. Magyarország az az uniós tagállam, ahol a legnagyobb az eltérés a menekültek elutasítottsága és a menekültproblémában való érintettség között.

A kisebb plakátok szeptember elején kerülnek ki a plakáthelyekre, üzenetükkel egyszerre szolgálva a Kétfarkú Kutya Párt szerint egyre inkább gyűlölködő légkör oldását, illetve a szervezet üzenetének célba juttatását: az érvénytelen szavazásra buzdítást.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.