galéria megtekintése

"Hülye kérdésre ez a válasz" - beint a kormánynak az ellenzék

96 komment


Fekete Gy. Attila

Közösen szólítja fel híveit az október 2-i népszavazás bojkottálására az Együtt, a Párbeszéd Magyarországért és a Modern Magyarország Mozgalom.


Fotó: Reviczky Zsolt / Népszabadság

Bokros Lajos, a közös fellépést kezdeményező MoMa elnöke a három párt közös kampányplakátjára mutatva azt mondta:

 
„Hülye kérdésre ez a válasz, aljas kérdésre pedig nincs válasz".

A plakáton egy tudatos polgár a fotelból a középső ujjával bemutat – nyilván a kormánynak. Bokros hangsúlyozta, hogy az Európai Unió illetékes szerveinek nincs olyan betelepítési terve, aminek az elutasítására kéri a kormány a választókat.

Undorító, aljas és hazug – így jellemezte Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke az Orbán-kormány kampányát. Szerinte Orbán Viktor célja az Európai Unió szétverése, a valóságos és súlyos problémák közös megoldásának ellehetetlenítése. Ezt szolgálja a kormány által közpénzből finanszírozott gyűlöletkampány is.

Hülye kérdésre ez a válasz
Hülye kérdésre ez a válasz
Reviczky Zsolt / Népszabadság

Az Európai Unió történetének legnagyobb politikai szélhámosságának nevezte Karácsony Gergely, Zugló PM-es polgármestere a kormányzati kampányt, amellyel az emberek valóságos problémáiról igyekeznek elterelni a figyelmet, illetve arról, hogy mennyit lopnak a közvagyonból.

A három szónok egyetértett abban, hogy a kormány gyűlöletpolitikája elleni tiltakozásnak jó módja lehet az érvénytelen szavazat leadása is, amit a Magyar Kétfarkú Kutya Párt szorgalmaz, főleg mivel szerintük fennáll annak a veszélye, hogy a hatalom esetleg a közmunkásokat a szavazáson való részvételre „kötelezi". Számukra a bojkott súlyos egzisztenciális kockázatot jelentene, de érvénytelen vokssal ők is kifejezhetik az Orbán-kormánnyal szembeni elutasításukat.


Fotó: Reviczky Zsolt / Népszabadság

A három párt 300-400 óriásplakátot helyez ki országszerte. Közösen mintegy 10-20 millió forintot fordítanak erre, mint mondták „szemben a Fidesz 3,5 milliárdjával, amit ráadásul közpénzből költenek el". Fekete Gy. Attila

Támogatná a kormány harcát az MSZP

Az MSZP nem támogatja a kötelező betelepítési kvótát, és ha a kormány az Országgyűlés elé terjesztett törvényjavaslata is ezt tartalmazza, akkor azt a szocialisták készek támogatni – jelentette ki Molnár Gyula pártelnök. Közölte: ha a kormány arra kér felhatalmazást, hogy a betelepítési kvóta elutasításáról tárgyalhasson Brüsszelben, akkor nincs szükség népszavazásra, „ezt egy parlamenti határozattal meg is tudjuk oldani", az MSZP pedig készen áll arra, hogy támogassa a kormányt a kvóták elleni harcban. A referendumot viszont kockázatosnak tartják a jelenlegi helyzetben, mondván, zavaros, félreérthető üzenetet fogalmaz meg. A szocialisták önállóan kampányolnak majd nagyjából 10-15 millió forintból, és azt üzenik: nincs jelentősége a népszavazásnak, mert annak nincs jogi következménye. (Hírösszefoglalónk)

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.