Eltűnt tízezer menekült Magyarországról

Egy körmendi sajtótájékoztatón a bevándorlási hivatal illetékesei azt mondták, nem tudni, hová tűnt az a tízezer menekült, aki regisztrált ugyan ebben az évben a magyar hatóságoknál, de aztán nyomuk veszett.

Egyelőre nem lesz Szentgotthárdon ideiglenes befogadóállomás - hangzott el az ATV riportjában. Pár hónapja Körmend mellett ez a helyszín is felmerült táborépítésre, de akkor a belvíz miatt nem kezdték meg az építkezést.

Labritz Béla szentgotthárdi fideszes alpolgármester elmondta, a város elutasítja a tábor létesítését, nem kérnek belőle, ugyanazt a politikát követik, "mint az ország". A helyi kereskedők azért vannak a menekültek ellen, mert ha ők itt megjelennének, az osztrákok nem járnának át vásárolni a vasi kisvárosba.  

Két napja jelentették be Körmenden, hogy oda viszont hétfőn érkezik a menekültek első csoportja. Közben a nyitást bejelentő sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy a Magyarországon idén menedéket kérő közel tizenkétezer emberből több mint tízezerről nem lehet tudni semmit sem. Dukai Miklós belügyminisztériumi helyettes államtitkár elmondta: a 12 ezer menedékkérőből 1777-en vannak jelenleg táborokban, több mint 10 ezer ember eltűnt a hatóságok elől.

Sipos Judit, a Bevándoprlási Hivatal regionális vezetője szerint a menekültek Magyarországot változatlanul tranzitországnak tekintik, akik eltűntek, azokról csak annyit lehet mondani, hogy "ismeretlen helyre távoztak".

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.