Hősként mutatta be Gyurcsányt a CNN

Rövid videointerjút adott Christiane Amanpour műsorának Gyurcsány Ferenc egykori magyar miniszterelnök, aki egy tucatnyi menekültet fogadott otthonában.

CNN riportjának elején bejátszották Orbán Viktor csütörtöki, brüsszeli sajtótájékoztatóját, amelyben a miniszterelnök azt mondja, a menekültek ne jöjjenek Magyarországra, mert Törökországban is biztonságban vannak.

Amanpour is megerősíti, hogy a magyar miniszterelnök egyetlen üzenetet közvetít a migránsoknak: „Ne gyertek ide!"

„Míg a mostani magyar miniszterelnök kemény álláspontot képvisel, addig az egykori kormányfő tárt karokkal várja a menekülteket saját otthonában” – vezeti fel a műsorvezető Gyurcsány Ferencet, aki rövid videointerjút is adott. A volt miniszterelnök elmondta, változó, hogy éppen mennyien szállnak meg náluk, de volt olyan nap, hogy 12-14-en is megszálltak náluk. A civilektől, aktivistáktól is függ, mennyien alszanak náluk.

Arra az újságírói kérdésre, hogy miért fogadja be a menekülteket, Gyurcsány azt mondta, megtesznek mindent, ami tőlük telik. Rájöttek, hogy nem elég ételt és italt vinni a rossz állapotban lévő menekülteknek, ezért döntöttek úgy, hogy házukba fogadják őket.

A volt kormányfő főz a menekülteknek. Zöldséget és meleg élelmet adnak nekik, mikor megérkeznek, Gyurcsány már azt is kitapasztalta, hogy a csirkét szeretik a legjobban.

Mosnak is rájuk, de sok mindent megtesznek nekik, amire szükségük van. Ha kell, orvoshoz is viszik a menekülteket, legutóbb például egy négy hónapos babát.

Gyurcsány azt is elmondta, hogy a vendégei nem ismerik a múltját, de szerinte ez magánügy, és nem túl fontos. A volt kormányfő közölte, hogy továbbra is fogadnak be menekülteket.

A bejelentkezés végén Gyurcsány még bírálta a magyar kormányt, melyet nem ért, hogy miért bánik így a menekültekkel, akiknek nincsenek túl nagy igényeik.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.