Hoffmann Rózsa: párbeszéd előtt küldjenek nekem e-mailt

Szegeden járt Hoffmann Rózsa államtitkár, aki meglepődött rajta, hogy középiskolások is várták. Elárulta, hogy a párbeszéd híve, de - mint mondta - "mindenkit arra kérek, a témáival előzetesen forduljon hozzám e-mailben, hogy fel tudjak készülni, esetleg szóljak a megfelelő szakembernek".

Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár szerint az iskolák államosításával kapcsolatos változásoknak "árnyoldala gyakorlatilag nincs". A politikus szerint "a tankerületi igazgatók és az iskolaigazgatók egybehangzóan állítják, nem volt még olyan felmerülő probléma, amit ne tudtak volna megoldani".

Hoffmann Rózsa szegedi látogatása apropóján a delmagyar.hu portálnak nyilatkozott. 

A rendkívül derűlátó államtitkár szerint az átalakításokkal kapcsolatban "az történt, amit vártunk, reméltünk". Szerinte "a pedagógusok tudják a dolgukat, hiszen lelkiismeretes emberek, példás az együttműködés a kormánymegbízottak, igazgatók, polgármesterek és tankerületi igazgatók között".

A felsőoktatási férőhelyek kapcsán Hoffmann Rózsa azt mondta: "jó lenne már nem mindig az árnyoldalát nézni a pozitív döntéseknek, hanem azt látni, hogy a kormány meghallgatta a diákokat, és engedett a korábbi elhatározásaiból".

Az államtitkár elárulta: szegedi látogatása során nem számított arra, hogy a  Középiskolai Hálózat néhány tagja meglepi a városháza előtt. De elégedett volt a találkozóval, mint fogalmazott: a diákok "Nagyon udvariasak voltak, ilyen hangnemben bárkivel leülök beszélgetni. Hangsúlyozom, hogy csak beszélgetni, mivel ők nem olyan szervezetnek a képviselői, akikkel egyeztetési kötelezettségem van. A párbeszédnek vagyok a híve, de mindenkit arra kérek, a témáival előzetesen forduljon hozzám e-mailben, hogy fel tudjak készülni, esetleg szóljak a megfelelő szakembernek".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.