Hoffmann: Jó tanár nem fél

Mindenkinek bizonyítania kell a nevelési államtitkár szerint; Barcikán márpedig bizonyítottak...

Egy jó tanár soha nem félt attól, hogy megmérjék, hiszen tudja, hogy időről időre bizonyítania kell - mondta a köznevelésért felelős államtitkár szerdán a kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskolában tartott sajtótájékoztatóján.

Hoffmann Rózsa kifejtette: egy jó orvos vagy egy cég alkalmazottja sem fél a megmérettetéstől, mert mindenkinek bizonyítania kell. Hozzátette: Kazincbarcika környező településeiről 20 intézményvezetőtől kapott tájékoztatást a köznevelési intézkedésekről, akik pozitív képet adtak az elért eredményekről.

Kiemelte, a mindennapos testnevelést, amelyről elismeréssel szóltak a kazincbarcikai és edelényi tankerület iskoláinak igazgatói, hozzáfűzve, hogy a szülők és a gyerekek körében is népszerűek a hit- és erkölcstan órák, amelyek ennek a tanévnek az újdonságai voltak. Mint mondta, a délutánig tartó iskola is sok pozitív eredményt hozott. Példaként említette, volt olyan intézményvezető, aki arról számolt be, hogy ennek köszönhetően javult a gyerekek tanulmányi eredménye a tavalyihoz képest.

Az államtitkár kitért a tanfelügyeleti és minősítési rendszerre. Úgy fogalmazott, a kazincbarcikai megbeszélésen jó példáját látta annak, hogy egy kurityáni pedagógus, intézményvezető is részt vesz az ehhez szükséges képzésen. Ezáltal tehát már ő maga is tájékoztatást tud adni a környék iskoláinak - magyarázta az államtitkár, hozzátéve, hogy az az "öngerjesztő folyamat", amelyet ennek a tanfelügyeleti és minősítési rendszernek szántak, elindult, "mert az, aki részt vesz benne, az autentikusan tudja továbbadni".

A béremelésekről azt mondta, nem lepte meg, hogy ezen a területen van probléma, mert nem tudták egy ütemben mindenkinél bevezetni. Feszültség van az adminisztratív, technikai személyzet változatlan maradt bére és a pedagógusok megemelt fizetése között. Ezt a későbbi években orvosolni fogják - tette hozzá.

"Ahhoz, hogy ez a társadalom megbecsülje a gyerekeket, akiknek a fejlődése mindennél fontosabb, először is a pedagógusokat, a nevelőket, a tanárokat kellett és kell olyan helyzetbe hozni, hogy meg tudjanak élni a bérükből". Ezt szolgálja az a többlépcsős béremelés, amely tavaly szeptemberben indult el – jegyezte meg Hoffmann Rózsa.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.