Hoffmann Rózsa mellényúlt, és támogatta a kvótarendszert

A korábbi oktatási államtitkár még tavaly, az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésén tévesztette el a szavazógombot, és követett el - mai, kormánypárti szemmel - komoly politikai baklövést.
Tévedésből szavazta meg a menedékkérők kötelező elosztását javasló határozatot az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésén Hoffmann Rózsa KDNP-s képviselő – írj az Eurologus. Az Index EU-ügyi blogja pénteken szúrta ki, hogy tavaly szeptemberben Hoffmann és négy fideszes kollégája, megszavazta a határozatot. A korábbi oktatási államtitkár még azt a módosítót is támogatta, amely beemelte volna a szövegbe a kötelező kvótarendszert.

„A tavaly elfogadott dokumentum a Dublini egyezmény újragondolását szorgalmazza, amellyel Magyarország is egyetértett – válaszolta a KDNP sajtóirodáján keresztül a volt államtitkár. A kvótarendszert érintő módosítót pedig „téves gombnyomással" szavazta meg – írta a képviselő, akinek szavazógépe már nem fogadta el a korrigálást. Egyébként a módosító nem került be a végső dokumentumba.

Az Európa Tanács nem azonos az Európai Tanáccsal, utóbbival szemben nem is az EU intézménye, hanem attól független, a szabadságjogok kiteljesedéséért dolgozó szervezet, amelynek minden európai ország tagja, nem csak az EU-tagállamok. Így aztán a Parlamenti Közgyűlés döntései legfeljebb iránymutatók, kötelező érvényük nincs. Az Európa Tanács csak közvetve, az Emberi Jogok Európai Bíróságán keresztül szól bele az államok ügyeibe.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.