Hirtelen talált pénzt a tapolcai kórházra a kormány

Az egészségügyben megvalósuló fejlesztések részeként megújul a tapolcai kórház: az intézményben 2,3 milliárdos beruházás valósul meg, amelynek keretében új műszereket is beszereznek - mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára csütörtökön az MTI kérdésére.
Rétvári Bence kiemelte: a kormány előteremti a szükséges forrásokat annak érdekében, hogy megerősítse a sürgősségi ellátást, valamint a minden hétköznap működő egynapos sebészetet - ehhez a megfelelő műtő és mintegy tíz aktív ággyal rendelkező sebészeti osztály szolgáltatja majd a hátteret.

A rehabilitációs fejlesztésekhez szervesen kapcsolódik egy olyan, viszonylag kis aktív ágyszámmal működő belgyógyászat működtetése is, amely sürgősségi belgyógyászati esetek ellátására is képes. A fentiek mellett várhatóan június-júliusra elkészül egy korszerű, a kórházzal és az orvosi ügyelettel egységet alkotó új mentőállomás is - közölte.

Jelezte: a kormány a beruházásokhoz 2013-ban és 2014-ben összesen 455 millió forint többletforrást biztosított, valamint több, mint 70 millió forintnyi adósságot átvállalt.

Rétvári Bence hangsúlyozta: a kormány elkötelezett az ország egészségügyi helyzetének javítása mellett. Az egyik legfontosabb célkitűzés, hogy folyamatosan javuljon a magyar lakosság egészségi állapota. A megelőzés mellett fontos kormányzati cél az is, hogy a hazai fekvőbeteg-ellátó rendszer minőségi, magas színvonalú, az ország minden pontján azonos hozzáférési eséllyel elérhető betegellátást nyújtson mindenki számára - rögzítette a parlamenti államtitkár.

Kitért arra is: a most záruló fejlesztési periódusban Magyarország a rendelkezésére álló forrásokból jelentős összeget fordított, illetve még most is fordít egészségügyi fejlesztések végrehajtására. Az egészségügyi infrastruktúra korábban nem látott mértékű fejlesztésében oroszlánrészt vállal a kormány ebben a ciklusban, ez összességében 500 milliárd forint értékű fejlesztést jelent, ami most is folyamatban van.

Új kórházi szárnyak, épülettömbök épülnek és újulnak meg, új, korszerű eszközök beszerzésére van lehetőség, mentőállomások létesülnek, és korábban meglévő mentőállomások felújítására is sor kerül - sorolta.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.