HírTV: Molnár Zsolt is tüntetett a tévészékháznál

Az MSZP-s Molnár Zsolt - egy az M1 Híradóban és a HírTV-ben kedden bemutatott felvétel szerint - 1992. október 23-án a Magyar Televízió (MTV) akkori budapesti, Szabadság téri székháza előtt tüntetett és Hankiss Elemér tévéelnök távozását követelte.

A HírTV szerint Molnár Zsolt 1992-ben, a Kossuth téri nemzeti ünnepi rendezvény után - ahol Göncz Árpád akkori köztársasági elnököt kifütyülték -, mintegy ötszáz tüntetővel együtt "átvonult az MTV Szabadság téri székháza elé". A tömeg az MTV akkori elnökének, Hankiss Elemérnek a távozását, és a Híradó menesztett főszerkesztőjének visszahelyezését követelte. A felvételen látszik és hallatszik, ahogy a kapucnit viselő Molnár Zsolt együtt skandálta a tömeggel, hogy "hazudtatok eleget", illetve, hogy "szabad magyar tévét".

Az mno.hu kedden délelőtt írta azt, hogy Molnár Zsolt - aki 2006 óta a szocialista párt országgyűlési frakciójának tagja - egykor tüntetett szkinhedekkel. A portál egy, a 168 Óra fotósa által készített, és a hetilapban is megjelent fotót is közölt, amelyen a lap szerint Molnár Zsolt látható "a bőrfejűekre jellemzően fejére húzott kapucniban szkinhedekkel" Göncz Árpád egykori köztársasági elnök "elhíresült, 1992-es Kossuth téri kifütyülésén".

Molnár Zsolt valótlannak nevezte a portálon megjelent hírt. Kedden az MTI-nek kijelentette: semmilyen szélsőséges mozgalomnak nem volt tagja, nem volt szkinhed.

Felidézte, hogy 1992. október 23-án, amikor a Kossuth téren kifütyülték Göncz Árpád akkori államfőt, nagyon rossz idő volt, a barátaival érkezett és semmilyen szkinhed nem állt a közelében. Sokan fütyültek, de ő nem fütyült. Nagyon zavaros esemény volt, nem lehetett tudni, ki miért fütyül, volt, aki Göncz Árpádot fütyülte ki, volt, aki meg az így tiltakozókat fütyülte ki; össze is szólalkoztak az emberek, de nem szkinhedek voltak - idézte fel az akkori eseményeket.

Molnár Zsolt hangsúlyozta, sporteseményeken, rendezvényeken, kirándulásokon - ha az időjárás ezt szükségessé teszi - rendszeresen hordott és hord kapucnis pulóvert, ám ez nincs összefüggésben semmifajta világnézettel. Megmutatta egy akkori fotóját is, amelyen nem volt kopaszra vágva a haja. Állítása szerint a fotót nyolc éve hordja magánál.

Molnár Zsolt szerint, ha szkinhed lett volna, az nemzetbiztonsági átvilágításakor kiderült volna. Közleményében azt is tudatta, jogi lépéseket tesz ezek után mindenki ellen, aki azt állítja róla, hogy szkinhed volt.

A Jobbik szóvivője, Mirkóczki Ádám kedden délután közölte: a párt az MSZP-től és az Alkotmányvédelmi Hivataltól is választ vár arra, hogyan vezethette a szocialista Molnár Zsolt az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságát. A jobbikos politikus hozzátette, úgy látszik, az MSZP-nél törvényszerű, hogy "visszanyal a fagyi", mert amikor korrupciót kiáltanak, akkor náluk robban egy nagy korrupciós botrány, amikor "eszement hisztériát keltettek és elkezdték démonizálni" Sneider Tamást, akkor hirtelen a saját csapdájukba esnek.

A frakcióvezetők hétfő esti egyeztetésén a jobbikos parlamenti alelnök személyéről volt vita, az MSZP és az LMP nem értett egyet azzal, hogy Sneider Tamás a parlament alelnöke legyen. A szocialisták arra hivatkoztak, a politikus több alkalommal elismerte, hogy egy szélsőséges egri csoport vezető alakja volt. Az LMP pedig azzal érvelt, hogy egy múltbeli erőszakos cselekmény és az azt megállapító jogerős bírósági ítélet nem fér össze a Ház méltóságával. Az egyeztetésen végül kompromisszum született, és a képviselőcsoportok ennek eredményeként közösen indítványozzák, hogy az Országgyűlés válassza meg - mások mellett - a parlament alelnökének a Jobbik által jelölt Sneider Tamást. Az új Országgyűlés keddi ülésén Sneider Tamás megválasztását a kormányoldal és a Jobbik támogatta, nemmel szavaztak a szocialisták és a független képviselők, az LMP tartózkodott.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.