Hiperneten érkezik a tananyag a kórházba

Több ezer olyan gyermek él Magyarországon, akik tartós kórházi ápolásra szorulnak, ezért nem tudnak részt venni a hagyományos iskolai oktatásban. Az ő életükben és az őket segítő kórházpedagógusok munkájában hoz kedvező változást a Telenor és a KórházSuli program együttműködése.
A lapunkban korábban már bemutatott digitális oktatási program, a Hipersuli májusban indult útjára, és azóta is sikeresen fut. A telekommunikációs cég szervezé­sében öt általános iskola 11 osztályában, 360 gyermek és pedagógusaik számára vált lehetővé, hogy a tanórákat digitális eszközökkel, táblagépekkel és Hipernettel, valamint a Microsoft által fejlesztett alkalmazásokkal tegyék színesebbé.

A KórházSuli ezt ­megelőzően, egy éve önkéntes kezdeményezésre vette kezdetét, szélesebb körű alkalmazásában pedig a Hipersulival történő együttműködés hozott áttörést. Alapja egy e célra létrehozott, felhasználóbarát online felület, ahová önkéntes diákok töltik fel a digitális anyagokat, és azokat ugyancsak önkéntes pedagógusok lektorálják.

A fő cél, hogy a hosszabb időre kórházba kényszerült gyermekek oktatását ezekkel a technológiai megoldásokkal és személyre szabott (majd később mások által újra felhasználható) tartalmakkal segítsék. A kórházpedagógusok táblagépekkel látogatják meg a kis betegeket, akik így, a mobilinternetes összeköttetés birtokában személyre szabott, igényeiknek megfelelő tananyagokból tanulhatnak.

Annak érdekében, hogy a fokozatosan létrehozott tudásbázis a lehető legnagyobbra duzzadjon, a Telenor és a tananyagot gondozó csapat fejlesztői pályázatot hirdetett középiskolás diákok számára. A legjobbakat tíz táblagéppel, egyéves korlátlan Hipernet-hozzáféréssel és értékes ajándékcsomagokkal jutalmazzák. A pályázatról és a programba való bekapcsolódás mikéntjéről bővebb információ a www.korhazsuli.hu oldalon található.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.