Schmitt Pál tapintatos, nem zavar főiskolásokat vizsgaidőszakban

A köztársasági elnök hivatala lemondta Schmitt Pál csütörtöki egri főiskolai előadását, ahol az Alaptörvényről beszélt volna az államfő. A hivatalos indoklás szerint a vizsgaidőszakban nem akarták megzavarni a hallgatók felkészülését.

Lemondta Schmitt Pálnak az egri főiskolán csütörtökre meghirdetett, az alaptörvényről szóló előadását a köztársasági elnök hivatala: a hallgatók körlevélben kaptak értesítést arról, hogy „dr. Schmitt Pál nem zavarja meg a vizsgaidőszakot (sem a vizsgákat, sem a felkészülést) az Alaptörvényről szóló előadásával. Az elnök úr ettől függetlenül meglátogatja az intézményt, és személyesen is igyekszik meggyőződni arról, hogy az nemcsak a vidék, hanem a teljes hazai felsőoktatás egyik legjobb és legszínvonalasabb képzést és szolgáltatásokat nyújtó Főiskolája” – szól a levél, amelynek végén az olvasható, hogy Schmitt Pál és az elnöki hivatal is eredményes és sikeres vizsgaidőszakot kíván a hallgatóknak.

Fontos tudni, hogy jelenleg az egri főskola oktatója Kertész István ókortörténész, aki egyik opponense volt Schmitt Pál államfő 1992-ben szerzett, plágiumgyanúval illetett doktori disszertációjának, amely az újkori olimpiai játékok programját elemezte. Az oktató az origo.hu-nak azt nyilatkozta: fontos alkotásnak és jó dolgozatnak tartja a munkát.

A csütörtökön reggel feleségével együtt Egerbe érkező államfőt a Facebookon szervezett „Éjjen az áLamfő! - SP köszöntése Egerben” elnevezésű nyilvános esemény résztvevői is várják az egri Dobó téren. A szervezők azt kérik, hogy a tiltakozók „kulturált kritikát tartalmazó táblával, vagy ironikus rajzzal”, vagyis a humor fegyverével fejezzék ki elégedetlenségüket. A köztársasági elnök tiszteletére egyébként az egri városházán ünnepi közgyűlést rendeznek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.