Hétvégére kiderülhet, eladják-e a Népszavát

Kétszer már meg akarták venni a Népszavát, s most újabb ajánlattal keresték meg a lapot, így a hétvégére eldőlhet, hogy a dolgozói egyesülettel folyó tárgyalások eredményeként megszerzik-e a lap alapítói jogát, mondta Horváth László, a Jókai utcai MSZP székházat is megszerző Geoholding Zrt. meghatározó tulajdonosa a Klubrádió Szabad Sáv című adásában.
A Geoholding birtokolja jelenleg egyebek mellett a Vasárnapi Híreket és a Szabad Földet is. A Népszava megvásárlása után a szerkesztőséget összevonnák a Vasárnapi Hírek szerkesztőségével, és a Vasárnapi Hírek a napilap hétvégi kiadása lenne. Horváth László azt is elárulta, szeretné, ha a közös szerkesztőséget Vince Mátyás, az MTI korábbi elnöke vezetné.

Kifejtette azt is, a lapnak piaci alapon kellene megállnia a lábán, s ehhez egy racionális szerkesztőségi létszámot alakítanának ki, elképzeléseik szerint ez körülbelül negyven fő lenne. Hangsúlyozta azonban, hogy a vásárlás nem mehet végbe a dolgozói egyesülettel való megállapodás nélkül. Egyébként a jelenleg egyszázalékos tulajdonrészt birtokló Népszava Szerkesztőség Dolgozóinak Szociális Kulturális és Segélyező Egyesülete is ajánlatot tett a lapra, amelynek ára 29 millió forint. Ez olcsónak tűnik, de a lap jelenlegi struktúrájában évi 200 millió forint veszteséget termel, hangzott el.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.