galéria megtekintése

Hendéék fű alatt próbálják összerakni a széthullott Fidesz-szervezetet

Teljes titokban próbálják újjászervezni Szombathelyen a nemrég feloszlatott Fidesz-szervezetet. Információink szerint annyira titokban megy a szervezkedés, hogy az újjáalakulás várható dátumát még a tagokkal sem közölték. Csupán annyit mondanak, hogy kellő időben majd tájékoztatást kapnak, nem akarják ugyanis, hogy egyesek megzavarják az újraalakuló közgyűlést.

A Fidesz országos választmányának elnöksége még április 29-i ülésén hat egyhangú szavazattal döntött a szombathelyi szervezet feloszlatásáról. Megerősítették értesüléseinket, miszerint ezt a javaslatot Hende Csaba, a térség országgyűlési képviselője, a választókerület elnöke tette.

Az indoklás szerint a tavalyi önkormányzati választások előtt az országos elnökség Hende kérésére már kénytelen volt magához vonni a polgármesteri- és a képviselői jelölés jogkörét.

A „számos találgatással övezett, feltételezett ügyek"– fogalmaz talányosan a Kövér László választmányi elnök által aláírt határozat – súlyosan sértették a szövetség jó hírnevét, s érdekeit is.

 

Az „említett személyek befolyása a szervezeten belül továbbra is nagy", ezért a hitelesség helyreállítása hatékonyan csak a csoport feloszlatásával és teljes újjászervezésével valósítható meg – így döntött a választmány.

A helyi Fidesz jó néhány vezetője, aktivistája féktelen, dorbézoló életmódjával tántorította el a helybeli választókat a párttól. Napvilágra került egy videó, melyen valaki vélhetően kokaint szív, s az elkövetőben többen is az egyik alpolgármesterre, Lazáry Viktorra ismertek, bár ezt teljes bizonyossággal a rendőrség nem mondta ki.

Úgy tudjuk, hogy a 160 tagú szervezetből 80-100 fős csoportot szeretnének szervezni Hendéék, s lehetőleg olyan embereket keresnek meg, akik a választókerületi elnök támogatói, s a rossz hírbe került csoporttól távol állnak.

Hende Csaba a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház épülő belgyógyászati tömbjének műszaki bejárásán
Hende Csaba a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház épülő belgyógyászati tömbjének műszaki bejárásán
Varga György / MTI

Nehezíti helyzetüket, hogy a gyanúba kevertek közvetlen környezetéből többen is újra párttagok akarnak lenni. Állítólag Hendéék nem akarják azt a látszatot kelteni, hogy

egy adott, jól körülhatárolható csoportot rekesztenek ki, ezzel mintegy elismerve eddigi botrányos tevékenységüket.

Így meglehetősen fű alatt szervezik a pártot, sok olyan embert kérnek fel, akik mindmáig nem mutattak túlzott politikai, közéleti aktivitást.

Eddig gyakorlatilag három olyan meghatározó személyisége volt a szervezetnek, akik szimpatizánsaikkal együtt Hendéék törekvéseit el tudták gáncsolni. Egyikük Lazáry Viktor, aki előtt komoly pártkarrier állt volna, a másikuk a Hendével az MDF-ből érkező Marton Zsolt alpolgármester, s Szakály Gábor frakcióvezető.

Őket most sem Hende, és tudtunkkal sem az országos választmány nem szeretné a párt soraiban látni.

Állítólag Martonnak és Szakálynak azonban továbbra is vannak pártambíciói – mögöttük legalább húsz-huszonöt párttag szimpatizáns áll –, az új csoportot szervezők őket akarják most távol tartani a Fidesztől.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.