Ismét tüntetés van a Keleti pályaudvarnál

Újrakezdődött a keddi demonstráció a Keleti pályaudvar környékén. A Németország felé továbbigyekvő menekültek hétfőn még szabadon felszállhattak a vonatokra és elhagyhatták az országot, tegnap óta azonban a rendőrség feltartóztatja a tömeget, és nem engedi utazni őket.

Negyed tizenegykor arról számolt be a helyszínen tartózkodó munkatársunk, hogy a Keletinél továbbra is hatalmas a tömeg, de a hangulat békés. Becsülhetően több ezer menekült várakozott a pályaudvar környékén. Csoportokba verődött férfiakat és sátrat verő családokat látott. Az aluljáróban magyar krisnások énekeltek és zenéltek. A köréjük gyűlt menekültek tapsolnak, nevetnek, táncolnak.

A Baross téren ismét forrnak az indulatok
A Baross téren ismét forrnak az indulatok
Balogh Zoltán / MTI

A sajtó érdeklődése nem lankadt, kollégánk öt – magyar és külföldi – tévés közvetítőkocsit számolt össze.

Fél tizenegy körül aztán ismét sok százan gyűltek össze a főbejáratnál, ahol az elmúlt napokban megszokott jelszavakat skandálták: Németország! Szabadság! Egy színes transzparensen az Afganisztán felirat olvasható, egy másik papírlapon magyarul és angolul: Bevándorló vagyok.

A kívülállók számára követhetetlen módon a tömeg hol füttykoncertben, hol ovációban tör ki. A főbejáratot rendőrsorfal állja el. A pályaudvarra a két oldalsó bejáraton, igazoltatás után lehet bemenni. Odabent nem lehet menekülteket látni.

Közben, fél egy körül újabb kordont vontak a rendőrök a tér Thököly út felőli részén. Itt a demonstráló menekültek és a rendőrök néznek farkasszemet egymással. A menekültek továbbra is azt skandálják, hogy Németországba akarnak utazni. Az első sorban álló menekült férfiak egymást kezét fogják, a rendőrök egy része pedig szájmaszkot és egészségügyi kesztyűt visel - jelentette a helyszínről munkatársunk.

Cikkünk folyamatosan frissül.   

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.