Helyezkedés és elhelyezkedés a Fidelitas-gyűlésen

Tisztújító rendezvényt tartott a Fidesz ifjúsági szervezete, amely 2015-ig tartó mandátummal megválasztotta az új elnökséget. A Fidelitas-tanácskozás fő témája is a fiatalok elhelyezkedése volt.

A hétvégén a budapesti a Millenárison tartotta XI. tisztújító kongresszusát a Fidelitas, melyen felszólalt Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes és Konstantinos Kyranakis, az Európai Néppárt Ifjúsági Szervezetének (YEPP) elnöke is. Több száz csoport küldötte képviselte Magyarország legnagyobb politikai ifjúsági szervezetének tagjait.

A tisztújítás során Ágh Pétert, a Fidesz Vas megyei országgyűlési képviselőjét választották meg ismét a szervezet elnökének. Ágh Péter 2009 óta vezeti a Fidesz ifjúsági társszervezetét. A 269 szavazatból 256 voksot kapott.  Ügyvezető alelnök lett Böröcz László (Budapest), alelnök lett Balogh Gergely (Fejér megye), Borbély Ádám (Budapest), Falusi Vajk Zsolt (Jász-Nagykun-Szolnok megye), Henter Lilla (Budapest), Jakab Jácint (Nógrád megye), Karácsony Ádám (Pest megye), Koncz Zsófia (Borsod-Abaúj-Zemplén megye), Losonczi-Tóth József (Csongrád megye), Magera Tibor (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye), Mihalovics Péter (Veszprém megye), Nemcsik Mátyás (Bács-Kiskun megye), Tardi Tamás (Somogy megye), Várfi András (Békés megye), Vincze Ágnes (Budapest) és Vincze Géza (Pest megye).

A most megválasztott elnökség mandátuma 2015-ig tart, így az is fontos feladata, hogy a Fidesz szövetségeseként részt vegyen a 2014-es évben tartandó európai parlamenti, országgyűlési és önkormányzati választásokra történő felkészülésben.

A rendezvény központi témája a fiatalok foglalkoztatásának bővítése volt, így áttekintésre kerültek azok a programok, amelyeket eddig az új nemzedék munkavállalási lehetőségeinek érdekében indítottak. Az egyik legkomolyabb kihívás egész Európában, hogy segíteni lehessen a fiatalok foglalkoztatását. Sok még a feladat, azonban már vannak komoly eredmények. E célért, a Fidelitas parlamenti képviselőinek ösztönzésére is elindult az első munkahely garancia program, amely az új nemzedék csapdahelyzetének felszámolásához akar hozzájárulni. Azok ugyanis, akik nem rendelkeznek munkatapasztalattal, hátrányba kerülnek a munkakeresésnél. Tavaly ősszel és idén tavasszal is több ezer fiatalnak biztosított lehetőséget ez a kezdeményezés.

A Munkahelyvédelmi Akcióterv kiemelt célcsoportja a pályakezdők, mely közel 200.000 fiatalt jelent. Megnyílt a középfokú szakképzettséggel rendelkező fiatalok 9 hónapon keresztül gyakornokként történő foglalkoztatásához nyújtott támogatás. Elindult a 18-35 év közötti fiatalok vállalkozóvá válását elősegítő program, mely által 1500 újonnan alapított vállalkozás jöhet létre.

A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítását célzó kezdeményezésekben több mint 110 milliárd Ft áll rendelkezésre. Ennek keretében 37 ezer fiatal, illetve pályakezdő kap támogatást. A fiatalok munkaerő-piaci helyzetének javítását szolgáló civil foglalkoztatási programok támogatása is elkezdődött 5 milliárd forint értékben. A munkához jutást segítik elő azok az oktatáspolitikai képzések is, amelyek erősítik a szakképzést és preferálják azokat a felsőoktatási képzéseket, amelyek valódi elhelyezkedési esélyt tudnak teremteni itthon a fiataloknak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.