Ma temetik újra Petőfit

Csúcspontjához ért a „kazánkirály" Morvai Ferenc, a Megamorv-Petőfi Bizottság mindesének évtizedek óta tartó projektje. Budapesten ma van Petőfi Sándor újratemetésének napja. Vagy valami hasonló.
Morvai kínai tudósokat is bevetett annak bizonyítására, hogy Petőfi valójában Szibériában halt meg 1856-ban. Bár nem leltük nyomát olyan élő – és mértékadó, a tudományos közéletben elfogadott – magyar szakembernek, aki osztaná álláspontját (sőt: a Morvai által prezentált csontvázhoz az ellenzők széles tábora szerint hajdan egy női test tartozott), a kazánok királyának mindez nem szegte kedvét.

A „temetési" ceremónia délelőtt táncjátékkal kezdődik a Papp László Budapest Sportarénában, és egészen délutánig tart. A program szerint a résztvevők utána átvonulnak a Fiumei úti sírkertbe.

A résztvevőket - akik közül sokan fehér ruhában érkeztek, többeknél van magyar zászló, illetve viselnek kokárdát - már beengedték a sportcsarnok elé, ahol átvehették a rendezvényre szóló ingyenes jegyeket. A csarnok előtt felállítottak egy nagyszínpadot is, ahol már láthatóak a néptáncosok. 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.