Havi félmillióért bérelnek autót Papcsáknak

Eddig nem járt autó a Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottsági elnökének és tagjainak. Most már jár. 

Az RTL Klub Híradója szerint havi 484 ezer forintért bérelnek egy Audi 6-ost a jegybanki felügyelőbizottság elnökének, Papcsák Ferencnek, aki zuglói polgármester korában külön parkolót is fenntartatott magának a munkahelyén.

A húszmillió forint értékű A6-os mellett a felügyelőbizottsági tagoknak is jár szolgálati autó. Akkor is, ha Papcsák Ferenc 3 és fél, a felügyelőbizottság többi tagja 3 millió forintot kap a munkájáért. A havi közel félmilliós autóbérletről szóló rendelkezést az RTL szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium hagyta jóvá, ezt azonban a tárca cáfolta.

Pápa Levente, az Együtt politikusa úgy kommentálta az esetet, hogy a történetben már nincs semmi meglepő, megszokhattuk, hogy a nemzeti banki vezetők urizálnak.

A Nemzetgazdasági Minisztérium a hírre reagálva cáfolta, hogy ők hagyták jóvá az autóbérletet. Mint írják, a Magyar Nemzeti Bank saját költségvetéséből biztosít munkavégzéshez szükséges eszközöket a Felügyelő Bizottság Országgyűlés által választott tagjai számára. "Az MNB függetlenül gazdálkodó intézmény, a Nemzetgazdasági Minisztériumnak nincs hatásköre jóváhagyni semmilyen egyedi jegybanki beszerzést". A tárca leszögezi, hogy a nemzetgazdasági miniszter által a Felügyelő Bizottságba delegált tagok nem kapnak semmilyen külön juttatást.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.