Havasi magyarázza a visszavont Orbán-interjút

Terjedelmi és fordítási okok miatt nem közölte mai számában a Lidové Noviny az Orbán Viktor miniszterelnökkel készült interjút. Némi zavart okozott, hogy a cikket viszont az MTI szombat hajnalban lehozta.

Csaknem hat óra múlva az MTI közleményt tett közzé, hogy a cseh Lidové Noviny-nak adott Orbán-interjút az MTI oldalairól is visszavonják – számolt be az Origo.

Mint írták: „Tájékoztatjuk felhasználóinkat, hogy a szombat reggel 05.11 órakor kiadott, Orbán Viktor interjúja cseh napilapban: az európai politikából „kikerültek a józan ész megfontolásai” című anyagunkat visszavonjuk, mert az elkészült interjú nem jelent meg a lap szombati számában, valószínűleg a jövő szombatiban fog” – közölte szombat délelőtt a távirati iroda.

Az Origónak Havasi Bertalan elmondta, hogy az elkészült, végleges interjúszöveget tájékoztató jelleggel a Miniszterelnöki Sajtóiroda péntek délután küldte meg a Magyar Távirati Irodának. A megjelenést mára várták. S miután ez nem valósult meg, az MTI oldalairól is visszavették az írást.

A miniszterelnökkel készült beszélgetést – Havasi Bertalan szerint – a Lidové Noviny jövő szombati, december 19-i számában hozzák le. 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.