Hatszoros áron számlázott a Nemzeti Banknak a Századvég?

Nagyon vastagon fogott a Századvég Politikai Iskola Alapítvány ceruzája, amikor a Magyar Nemzeti Banknak elvégzett munkáiért állította ki a számlát. A Századvég egyik közhangulat-kutatása például a valóságoshoz képest négyszeres-hatszoros áron készült, írja a Világgazdaság.
A Századvég tavaly nyerte el a Nemzeti Bank hároméves megbízását komplex kutatás-elemzési, stratégiai tanácsadási, szakpolitikai tanulmánykészítési feladatok elvégzésére. A pályázatot lényegében rá szabták, és annak ellenére fogadták el 1,8 milliárd forintos ajánlatát, hogy a konkurens pályázó 1,134 milliárdért vállalta volna a munkát.

Az évente felhasználható 600 millió forintból tavaly június óta 300 milliót használt fel a Századvég, tudta meg a lap. A publikált munkák alapján, például egy március 3–24. között elvégzett közvélemény-kutatás alapján a hasonló munkákat végző piackutatók azt nyilatkozták a lapnak, hogy a munka – átlagárakat számolva – hatszorosan, de nagyon jó árakat felszámolva is négyszeresen túl volt árazva.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.