galéria megtekintése

Hatmilliót ért Vajnának a Kecske éve a Józsefvárosban

3 komment


Rab László

Andy Vajna sajátosan ünnepelte a kínai holdújévet. Kaszinói belépéskor minden vendégnek ötezer forint értékű ajándékzsetont és kínai szerencsesütit ígértek.

Kinek fotózol, köcsög? - tette föl a simicskásan csattanó, célratörő kérdést egy játékos az új kaszinó előtt a Corvin negyedben. Fotós kollégám cseles választ adott: Andy Vajnának! Ez teljesen elfogadható volt a sorban ácsorgó hallgatóság számára, mert utána a keményebb hangütés mindjárt lecsendesült. 

Gyorsan elfogytak a zsetonok
Gyorsan elfogytak a zsetonok
Teknős Miklós / Népszabadság

A tömeg a kínai holdújév sajátos ünneplésére verődött össze, a játékosok megfogadták Andy Vajnának azt a keleti nyitásra vonatkozó javaslatát, hogy "köszöntsük együtt a Kecske évét!" Ebből a jeles alkalomból a Las Vegas Kaszinók (négy van belőle Budapesten) azt ígérték, hogy belépéskor minden vendégnek 5 ezer forint értékű ajándékzsetont adnak, és kínai szerencsesütivel is kedveskednek, amelybe előzőleg megjátszható szerencseszámokat rejtettek.

 

A pénteki nyitány fényesen sikerült. Mint megtudtuk, a Corvin negyedben 1200 zsetont osztottak ki az "ünneplő" tömegnek, amelyet a nagyérdemű igen rövid idő alatt annak rendje-módja szerint elvert, és úgy távozott, mintha ott se lett volna.

- Fél óra alatt sikerült lenullázni magam - mondta egy műszaki egyetemista, aki még életében nem járt kaszinóban. A Kecske évéről úgy értesült, hogy a barátjával éppen kifliért és kakaóért indult a közértbe, és látta, hogy hosszú sor áll a bejárat előtt. - Arra gondoltunk, hogy a kollégiumi lakbért lerövidítjük, de a mellékelt ábra szerint ez most nem jött be - mondta nevetve a srác, és amikor súlyosabb kérdésekkel kezdtük volna bombázni, azt felelte, életében nem hallott még erről a Vajna nevű emberről, azt se tudta, hogy minden kaszinó az övé, amerre a szem ellát. - Akkor sem játszottam nyerőgépekkel, amikor még lehetett - jegyezte meg, és sietve odébbállt.

Az 1200 darab ötezres bónusz hatmillió forintot kóstált, ennyit ért meg Vajnának a Kecske éve a Józsefvárosban. Arra számítottunk, hogy a magyar filmipar megmentője, Sylvester Stallone és Orbán Viktor barátja gáláns ajándékkal kedveskedik majd az óbudaiaknak is, ezért szombaton ellátogattunk a Bécsi úti Eurocenterben lévő - Orbán más barátainak köszönhetően márciustól vasárnap már zárva tartó - kaszinóba is. Nos, itt már csak 500 kedvezményes jegyet osztottak szét, és nyitáskor, a délelőtti órákban tumultuózus jelenetek sorjáztak, de verekedésre szerencsére nem került sor. Sokan átjöttek viszont azok közül, akik pénteken kimulathatták magukat az ajándékkal Pesten.

Többen nem is tudják, ki az az Andy Vajna
Többen nem is tudják, ki az az Andy Vajna
Teknős Miklós / Népszabadság

- Itt voltam az elsők között, mégis lemaradtam - mondta egykedvűen a magát nemes egyszerűséggel "az élet császárának" nevező harmincas férfi, aki végül "Egyszer élünk!" - felkiáltással a saját pénzével kezdett játszani a kaszinóban. Vajnáról viszont ő sem hallott, először vissza is kérdezett, hogy ki az a Vajda. Azt feleltük, hogy egy öreg cipész a Perényi utcában, ne izgassa magát, menjen nyerni, a suszternak felkopott az álla, mert elfogytak a kuncsaftjai.

Titokban reménykedtünk benne, hogy a promóció során esetleg feltűnik Vajnáné méltóságos asszony, és megmutatja az amerikai szabad versenyt Magyarországon oly sikeresen alkalmazó férje oldalán a Valentin-napi gyémántját, ami az ő köreiben teljesen mindennapos dolognak számít. De csak mosónő külsejű, lehajtott fejű és fáradt lúzerekkel találkoztunk a kaszinónak is otthont adó center élelmiszerbolti kijáratánál.

Összeakadtunk viszont egy régi kollégával, aki elcsodálkozott azon, hogy ilyen komoly újságírók, mint mi, a kaszinó körül ólálkodunk. Elújságoltuk neki, hogy a riporttémát magunkban Az öregúr látogatásának nevezzük, és azt a termékeny pillanatot keressük, amikor a versenyt olykor kikapcsoló kapitalista ikon alamizsnát szór a nép közé.

A kolléga fölháborodva jegyezte meg, micsoda ország az, amelyben ez a Vajna kibulizta magának a kaszinókat, miközben a csóró kocsmáros egy rohadt nyerőgépet se állíthat be a vendégeinek Salgótarjánban. Széttártuk kezünket, és azt mondtuk, mit tegyünk, ha a játékos kedvű nép megengedte neki. És elkezdtük a tudósítás szövegét fogalmazni: Ajándékot osztott a hétvégén Budapesten Andy Vajna...

Fotós kollégám lekapott még néhány élénken tiltakozó szerencselovagot. Szigorúan hátulról, mert ebben az országban tudomásunk szerint a jognál nagyobb úr nem létezik.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.