Vasárnapra teljes káoszba fulladt az útdíjfizetés

Helyszíni tudósítónk működésképtelen rendszert, kígyózó sorokat és hibaüzenetet látott.

Reggel kaotikus helyzet alakult ki a matricaárusításban az M1 és az M7 közös szakaszán. Ahogy eddig, a Budaörsi út végén ma sem lehetett matricát vásárolni, az utána következő  benzinkutakon pedig a rendszer meghibásodása miatt szünetelt az értékesítés.

Ügyfélszolgálat volt, de sorok is
Ügyfélszolgálat volt, de sorok is
Reviczky Zsolt / Népszabadság

Azok sem jártak jobban, akik továbbmentek – néhányan akarva-akaratlanul már fizetős szakaszon – a budaörsi benzinkúthoz, mert ott sem működött a rendszer. Mások a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. ügyfélszolgálatán próbálhattak matricához jutni, és az irodán működött is rendszer, három ablaknál fogadták az ügyfeleket, de így is hamar hatalmasra duzzadt a sor.

Az autósok életét nem mellesleg nehezítette az is, hogy a hétvégén alig akadt olyan pillanat, amikor működött volna az internetes matricaértékesítés. Az online felületen a legtöbbször az a felirat fogadta a reménybeli vásárlókat: „Elnézését kérjük, a rendszer pillanatnyi túlterheltsége miatt további regisztráció és belépés jelenleg nem lehetséges."

Azok, akiknek nem sikerült a vásárlás, persze vigasztalódhatnak, hogy van némi türelmi idő, a matricát utólag is be tudják szerezni. Igaz, ezért mintegy 1500 forint szolgáltatási díjat kell fizetni akkor is, ha az államapparátus hibája miatt nem sikerült időben hozzájutniuk.

 

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.