Bátrabban vásárolnak az emberek

A forgalmi adó csökkentésével olcsóbb lett a sertéshús. A Petőfi Népe által megkérdezett üzletek áraikban is érvényesítették az adócsökkentést. A forgalmon viszont még nem nagyon érzik az intézkedés hatását.

A megkérdezettek szerint a vevők körében mindennapos téma az adócsökkentés, ami teljesen érthető, hiszen 20-22 százalékos változásról van szó.

Baján, a több üzletet működtető Koch Antal úgy látja, hogy a vásárlók figyelik az árváltozást, amit ők teljes egészében érvényesítettek. Úgy látja, kicsit mintha bátrabban vásárolnának az emberek, ami érthető, hiszen kilónként 200 forintos árcsökkenés már érdemi megtakarítást eredményez. Új vevőket azonban nem csábított be az üzletbe az áfa-csökkentés.

A disznóvágási szezonban sem szokott csökkeni a sertéshús iránti kereslet Márta Norbert kiskunmajsai húsboltjában, sőt, úgy tapasztalta, hogy ősszel és télen még inkább növekszik a sertéshús iránti kereslet. Disznót már régóta nem vágnak minden háztartásban, de sokan „nosztalgiáznak" és megvásárolják a kolbászhoz, hurkához az alapanyagot, amiket otthon készítenek el.

A portálnak nyilatkozó Dongó János boltvezető pedig elmondta, elérték az 1000 forint alatti lélekhatárt, ezért bátrabban, szívesebben vásárolnak az emberek akár karajt vagy akár combot is. Az áfa csökkentés csak a tőkehúsra vonatkozik. Dongó abban bízik, hogy a folyamat nem áll meg és a csökkentést kiterjesztik majd a jövőben a szalonnára, a belsőségekre, a körömre, fejre és fülre, illetve marha és a baromfihúsra, valamint a feldolgozott termékekre is.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.