Harrach alkotmánykiegészítései a normaszöveghez

Több apró módosítására és néhány kiegészítésre lesz még szükség az új alkotmányról szóló normaszövegben - véli Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője.

A Magyar Nemzet írása szerint a politikus pontosítaná például a tanítás szabadságáról szóló részt, és szerepeltetné az alaptörvényben a tényleges életfogytiglan kiszabásának lehetőségét is.

A frakcióvezető szerint a magyar iskolák világában nagy zűrzavart okozna, ha bármit korlátozás nélkül lehetne tanítani. Így az alaptörvényben csak utalni kell erre, de az oktatási törvényekben már ki is kell fejteni a tanítás szabadságának kereteit.

A szabad vasárnapról szóló KDNP-s javaslatról Harrach Péter azt mondta, még tart az egyeztetés, de a törvény a nyári szünet előtt megszülethet. A legújabb kormányzati vélemények szerint a korlátozás valószínűleg csak a kereskedelemre vonatkozik majd, a termelői, valamint a szolgáltatói szektort nem érinti.

A politikus úgy fogalmazott: „A törvénytervezetben tekintettel vagyunk a munkavállalók mellett a vásárlók érdekeire is, így az ünnepek előtt, vagy az üdülőhelyeken szezonban bárhol nyitva lehetnek majd vasárnap a nagyobb üzletek is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.