Harminc százalékunkat fenyegeti az elszegényedés

Az Eurostat jelentése szerint Magyarországon csökkent az elszegényedéssel veszélyeztetettek száma, de még így is 31,3 százalék az érintettek köre. Az államtitkár bizakodik.
A kormány bízik abban, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) novemberi adatai is azt erősítik majd meg: Magyarországon tovább csökken a szegénység kockázata - mondta a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár az M1 aktuális csatornán hétfő reggel. A következő hónapban publikálandó jelentést a KSH az áprilisi adatfelvétel alapján készíti el.
 
Czibere Károly utalt a Tárki áprilisi elemzésére, amely szerint 2012/2013 tájékán trendforduló történt, és 2013-ról 2014-re 241 ezerrel csökkent azok a száma, akik ki vannak téve valamilyen szegénységi kockázatnak. A Tárki szerint a rezsicsökkentés, a devizahitelesek mentése és a közfoglalkoztatás kiterjesztése együttesen segítették ezt a folyamatot - tette hozzá.
 
Az államtitkár arra a felvetésre beszélt erről, miszerint az Eurostat jelentése szerint Magyarországon csökkent az elszegényedéssel veszélyeztetettek száma, de még így is 31,3 százalék az érintettek köre. Czibere Károly arról is beszélt, hogy a lakhatási szegénység az egyik legnehezebb és legsúlyosabb fajtája a szegénységnek, hiszen "a lakhatás biztonsága nélkül nincsen szociális biztonság".
Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.