Hamarosan kezdődhet az új komáromi híd építése

Régóta tervezik a százéves Erzsébet híd tehermentesítését, az EU pedig pénzt is adott rá. 2019-re kell elkészülnie.
Megjelent a közbeszerzési kiírás az Európai Unió Hivatalos Lapjában az új komáromi Duna-híd építésére. E szerint a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. (NIF) és partnere, a Szlovák Közúti Hatóság november 2-ig várja az ajánlatokat a régóta tervezett új átkelő megépítésére.
 

A tervezett híd 600 méter hosszú, úgynevezett „egy pilonos, ferdekábeles" szerkezet. A híd öt nyílásból áll, melyek közül három a meder felett, kettő pedig a szlovák oldalon, az ártéren áll majd. A szerződés 33 hónapra szól, vagyis kevesebb, mint három év alatt végezni kell az építkezéssel.

A becsült ár rovatban mindössze egy euró szerepel a kiírásban, ami azt jelenti, hogy a NIF és a szlovák partner nem tudja megmondani, pontosan mennyibe kerül a híd kivitelezése. Az biztos, hogy az Európai Bizottság korábban több mint 100 millió eurós (mintegy 30 milliárd forint) támogatást hagyott jóvá az új híd megépítésére.

Az új közúti hídra nagy szüksége van a térségnek, mivel a több mint százesztendős Erzsébet híd már nem alkalmas a teherforgalom lebonyolítására.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.