Hamar rátalált a Fidesz a „börtönviselt” Babára

Vihart kavart egy bulvároldal cikke, amelyben a Migration Aid menekültsegítő civil szervezet arabul és fársziul beszélő ismert szereplőjéről, Babáról rántották le a leplet. A Ripost.hu szerint Baba valójában büntetett előéletű csaló, Tót Csaba Antalnak hívják, nemrég szabadult négy és fél éves börtönbüntetéséből. Az üzletszerű csalások miatt elítélt férfi úgy segítette a nyáron a Keleti pályaudvaron a menekülteket, hogy közben országos körözés alatt állt. A "Soros György által pénzelt" szervezet a bevándorláspártoló sajtó közreműködésével "bújtatta" Babát, azaz Tót Csaba Antalt.

A Fidesz annyira komolyan vette a bulvároldal állításait, hogy Halász János frakciószóvivő nyomban sajtótájékoztatót hívott össze a Képviselői Irodaházban, és megismételte, hogy a szervezetet Soros pénzeli, majd a Babára vonatkozó "tények" miatt a sajtó segítségét kérte.

- Beszaladt, elmondta, aztán kiszaladt - felelte érdeklődésünkre Zsohár Zsuzsanna, a Migration Aid korábbi szóvivője, aki a felügyelőbizottság tagjaként látogatott el a Halász által összehívott sajtótájékoztatóra. Zsohár megjegyezte, tudtak arról, hogy Babának korábban összeütközései voltak a törvénnyel, ezt ő maga közölte is az alapítóval, Ujhelyi Sándorral, és megköszönte, hogy ennek ellenére részt vehet a menekültek segítésében. - Ha annyira le akarták volna tartóztatni, az nem lett volna túl bonyolult - mondta Zsohár -, hiszen napjában többször tolmácsolt a Keletinél a rendőröknek. Az is elhangzott, hogy vezetőségi tag volt, ez azonban emeletes hazugság. Halász úr azt mondta még, választ vár a Babával kapcsolatban fölmerült kérdésekre, de válaszolni nem lehetett neki, mert elrohant.

A volt szóvivő hozzátette, a készpénzes adományok már a kezdet kezdetén sok gondot okoztak, ezért állították le. Ennek ellenére lehettek, akik elfogadtak készpénzt, ha erről bárki a Migration Aidnél tudott volna, a rendőrséghez kellett volna fordulnia. 

A civil szervezet munkáját segítő Baba a Facebookon tette közzé nyilatkozatát. A Csaba Tot néven regisztrált segítő azt írta, "a mai napon egy számomra eddig ismeretlen "hír"portálon megjelent egy, a személyemet támadó, mocskolódó cikk, amiben bűnözőnek neveznek. Talán sokan azt várják, hogy sárdobálás legyen ebből, és én is megvádoljak másokat. Nem vagyok szent, sem angyal. Ember vagyok, aki igyekszik segíteni a rászorulókon. Soha nem voltam bűnöző, nem állítottak elő a Keletiből a rendőrök, nem állok körözés alatt. Ha így lenne, a Keletiben megtaláltak volna, és megtalálnának a mai napig, hiszen nyilvános a Facebook profilom a polgári nevemmel, nagyon sokan tudják, hol lakom."

Tót Csaba végül azzal zárja levelét, hogy visszavonul a szerepléstől, többé senkinek nem nyilatkozik, és megteszi a szükséges jogi lépéseket.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.