Hallgat a Fidesz Kósa botrányos mondatairól

Egyetlen a lapunk által megkeresett fideszes képviselő sem kívánta kommentálni Kósa Lajosnak a Kiss László-ügy kapcsán hétfőn megfogalmazott meglátásait, ami politikai hullámokat kavart. A Fidesz frakcióvezetőjét is megkereste lapunk, de nem is reagált, nem kívánt élni a lehetőséggel, hogy értelmezze az általa elmondottakat.

Kósa Lajos hétfőn egy sajtótájékoztatón szó szerint azt mondta: „Bármilyen esetben, ha ön egy földön fekvő emberbe belerúg, akkor a rendőrség letartóztatja könnyű testi sértésért minimum. De egy labdarúgómeccsen adott esetben ezért lehet, hogy még szabadrúgás sem jár. Mert a bíró úgy ítélte meg, hogy az eset olyan, ami miatt mehet tovább a játék.”

Szél Bernadett, az LMP társelnöke tegnap a közösségi oldalán azt szorgalmazta, hogy Kósa Lajos távozzon a közéletből. „A kormánypártok pedig álljanak ki és tisztázzák a helyzetet: vagy erősítsék meg, hogy az egész Fidesz egyetért a frakcióvezetőjükkel, vagy kérjenek bocsánatot” – szólította fel a kormányoldalt az ellenzéki politikus.

A KDNP-s Rubovszky György – aki épp Erdélyben tartózkodott, amikor felhívtuk – azt mondta, nem ért egyet Kósa Lajos véleményével. Azt viszont felháborítónak tartja, hogy több mint ötven év elteltével elővették Kiss László ügyét. „Ötven év után ilyet nem lehet elővenni! Kiss László nem tagadta le, ami történt, megkapta azért a büntetését, le is ülte. Az életútja pedig mindenki előtt ismert volt” – adott hangot felháborodásának Rubovszky György. A parlament igazságügyi bizottságának az elnöke munkatársunk közbevetésére, hogy hamarabb szabadult, úgy reagált, hogy nyilván a jó magaviselete miatt.

Arra a kérdésünkre, hogy maga az ügy, a nemi erőszak nem háborítja-e fel, mint kereszténydemokratát, a KDNP-s politikus azt mondta: a keresztényi megbocsátás létezik, és ez érvényes Kiss Lászlóra is. Különösen, hogy miután bocsánatot kért, Takáts Zsuzsanna is megbocsátott neki.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.