Halálosan megfenyegették a tanút, aki miatt Szekszárdon újra szavaznak

Bántalmazták és halálosan megfenyegették azt a férfit, akinek a tanúskodása miatt a bíróság elrendelte, hogy Szekszárdon négy szavazókörben vasárnap meg kell ismételni az önkormányzati választást.

A tolnai megyeszékhelyen vasárnap újra voksolnak, mivel a bíróság bizonyított látta, hogy október 12-én, a helyhatósági választáson négy szavazókörben törvénysértés történt. A Pécsi Ítélőtábla megállapította, hogy jelentős számú szavazót autókkal és szervezetten szállítottak voksolni, s az odafuvarozott választók pénzt kaptak szavazatukért.

Az ügy egyik tanúját, Patonai Gábort, a baloldal szavazóköri delegáltját szombat reggel a szekszárdi piacon bántalmazta és megfenyegette egy középkorú férfi, aki a vásártér alkalmazottja. Minderről Kurtyán Ferenc, az MSZP szekszárdi elnöke tájékoztatta tudósítónkat.

Kurtyán elmondása szerint a támadó megrángatta Patonai kabátját, majd arcát ököllel megütötte, combját pedig megrúgta. Mindeközben a piaci dolgozó azt kiabálta: „ezért megölnek a cigányok!".

Az előbbi fenyegetést a sértett azzal magyarázza, hogy az ő vallomása szerint az egyik cigány kisebbségi vezető telefonon mozgósította kétezer forint vokspénz ígéretével a roma szavazókat.

A piaci afférnak több tanúja is volt, emellett valószínű, hogy a vásártéri kamerák valamelyike is vette az összetűzést, állítja – Patonai elmondása alapján - Kurtyán Ferenc. Patonai feljelentést tett a rendőségen testi sértés és fenyegetés gyanújával.

Hogy a piaci atrocitás híre miképp mozgatja meg a választókat azt egyelőre csak találgathatjuk. Tolna fővárosában mind a tíz egyéni választókerületben a kormánypárti jelöltek győztek az önkormányzati választáson.

Vasárnap négy olyan szavazókörben tartanak voksolást, ahol a kormánypártok csak csekély különbséggel nyertek. A négy körben kiírt új választás két választókerület eredményét módosíthatja. A négy körben összesen 2883 választó szavazhat újra, Kurtyán Ferenc úgy látja, hogy esély van a két választókerületben megfordítani a választás eredményét, és a teljes baloldal támogatását élvező jelöltek akár nyerhetnek is ezekben a kerületekben.

Arra is van esély, hogy a polgármester-választás eredménye megforduljon, véli az MSZP városi elnöke. Jelenleg Ács Rezső, a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje 736 vokssal vezet baloldal által támogatott LMP-s aspiráns, Hadházy Ákos előtt. Kurtyán azt mondja, hogy amennyiben sikerült mozgósítani a baloldal szavazóit, akkor a különbség kiegyenlíthető. A győzelemhez az is kell, hogy a másik oldal ne tudja szabálytalanul választásra bírni a táborához nem kötődőket. Ennek meggátolása érdekében a baloldal aktivistái fokozottan ellenőrzik a négy szavazókörben tapasztalható „mozgásokat".

Amúgy ha a két választókerületben fordítani tudna a baloldal, a szekszárdi testület fideszes többségét akkor sem fenyegetné veszély. Kurtyán azonban azt gondolja: a fordítás jelzés értékű lenne, hogy a többségnek kezd elege lenni a kormánypártokból.

Hadházy győzelme pedig azért lenne fontos, mert ha a trafikmutyit leleplező városatya lesz az új polgármester, akkor az ellenzék sokkal nagyobb lehetőséget kap ahhoz, hogy kontrollálja az elmúlt négy év neccesnek látszó szekszárdi ügyeit. Ilyen több is van, hangsúlyozza Kurtyán, ám a kormánypárti városvezetés eddig ezeket az ügyeket el tudta titkolni az ellenzék és a választók elől.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.