galéria megtekintése

Hajnalban üzentek Putyinnak

12 komment


B. A.
NOL

Felmászott a Lánchídra a Párbeszéd Magyarországért két aktivistája kedd kora hajnalban, hogy egy nagy transzparenst lógassanak le az úttest fölé. A molinón a Paks2 felirat állt, az alatt pedig magyarul, angolul és oroszul is kiírták: Kösz nem!

Veres Viktor / Népszabadság

A valamivel fél hat előtt elhelyezett transzparenst hamar észlelték a hatóságok, hiszen Vlagyimir Putyin orosz elnök keddi látogatása miatt egész éjjel és kora hajnalban is egymást érték a rendőrautók a belvárosban. A kiérkező járőrök feljegyezték az aktivisták adatait, a molinó azonban még maradt a hídon.

Veres Viktor / Népszabadság

 

– Felesleges, átláthatatlan, pazarló a paksi bővítés, erre akartuk felhívni a figyelmet – mondta az igazoltatás után lapunknak a tiltakozó akció szervezője, Barabás Richárd, a Párbeszéd Magyarországért politikusa, és hozzátette: – A kormány által tervezett bővítés óriási veszélye, hogy energiaellátásunk miatt kiszolgáltatott helyzetbe kerülünk, Orbán Viktor az oroszok karjaiba löki az országot.

Veres Viktor / Népszabadság

A paksi bővítés néhány órával korábban, a hétfő este, a Humán Platform által szervezett kormány- és Putyin-ellenes tüntetésen is kiemelt téma volt.

Még drágábban fizethetünk meg Paksért

Egyre érthetetlenebb, mi a valódi célja Putyin mai budapesti látogatásának: új, hosszú távú gázszerződésről nem lesz szó, az atomerőmű-bővítésről pedig elvileg nincs mit tárgyalni, mert már minden alapdokumentumot aláírtak. Részletek itt.

Az orosz elnök látogatásának előestéjére meghirdetett, a Keleti-pályaudvartól a Nyugatiig tartó menet végén egy-két ezer ember skandálta, hogy „ruszkik haza!”, amikor a szónokok arról beszéltek: Paks 2. miatt Magyarország függeni fog Oroszországtól, ez a függőség pedig nem egyeztethető össze a szabadsággal.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.