Hajdúhadház: cirkálni kezdtek a Szebb Jövőért egyesület tagjai

Mintegy nyolcvan fővel kezdett "bűnmegelőzési járőrözésbe" a békéscsabai székhelyű Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület a Hajdú-Bihar megyei Hajdúhadházon.

A két hétre tervezett akció egyik szervezője, Rubi Gergely jobbikos parlamenti képviselő tudósítónknak azt mondta: az ország minden pontjáról érkeztek polgárőr önkétesek, akik közül mintegy ötvenen lakott területen, harmincan pedig a környékbeli erdőkben teljesítenek szolgálatot.

A költségeket elmondása szerint anyagi fölajánlásokból és természetbeni juttatásokból fedezik, sokan szállást és élelmet ajánlottak föl. Hozzátette: a polgárőrök között egyedül csak ő maga jobbikos párttag.

A járőrök fekete egyenruhában, adó-vevő készülékkel, távcsővel, elemlámpával fölszerelve cirkálnak az utakon, a többség gyalogosan, de igénybe vesznek két kisbuszt és két személykocsit is.

Rubi Gergely közölte: nem kívánják provokálni a helyi cigány lakosságot, ezért a többségében romák lakta utcákat elkerülik. A hétfő este megkezdett akció során egyelőre atrocitás nem történt.

A rendőrség megemelt létszámban folyamatos közúti ellenőrzést tart a csaknem 13 ezer lelkes városban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.