galéria megtekintése

Habonyék rányomultak Simicskáék üzletére, ingyenes napilapot indítanak

9 komment

NOL

Új, ingyenes napilapot indít Lokál néven Habony Árpád és Győri Tibor korábbi Mahir-vezér cége. Ezzel borsot törnek Simicska Lajosék orra alá, eddig ugyanis a Metropol volt az egyetlen országos terjesztésű termék ezen a piacon. Az új lapot rögtön 150 ezer példányban nyomtatják, és többek között a BKV megállóiban fogják terjeszteni.

Keresztesi Péter, a Modern Média Group Zrt. (MMG) kiadóvezetője a Media Hungary konferencián jelentette be, hogy „a mi szerény kis kiadónk új print terméket dob piacra”. Keresztesi szerint június 6-án indul a budapesti terjesztésű, ingyenes napilap, a Lokál. Az ezen a néven jelenleg is létező hetilap ezután a Lokál Extra nevet veszi fel.

Habony Árpád. A Metropol riválist kap
Reviczky Zsolt / Népszabadság

Ezzel kétszereplős lesz az ingyenes napilappiac, a Metropol – amely eddig az egyetlen országos terjesztésű ingyenes lap volt – komoly vetélytársat kap. A Lokált többek között metrókon, villamosmegállókban fogják terjeszteni, ahol korábban a Fonyó Károly – Simicska Lajos üzlettársa – tulajdonában lévő Metropolt terjesztették. Tavaly év végén azonban több mint 10 éves együttműködés után a BKV egyoldalúan nem kívánta a megállapodást meghosszabbítani. Így Simicskáék lapja év elejétől kiszorult a metrókból, azóta az utcán osztogatják.

 

Keresztesi a bejelentés után azt mondta a NOL-nak: valóban terjeszteni szeretnék lapjukat a tömegközlekedési helyszíneken, tárgyalnak erről a BKV-val, a Volánnal és MÁV-val is. Arra a kérdésünkre, hogy erre nem kellene-e közbeszerzést kiírni, azt mondta, ez ügyben a BKV az illetékes.

Az MMG két tulajdonosa fele-fele részben Habony Árpád, a miniszterelnök főtanácsadója és Győri Tibor, aki korábban a Miniszterelnökség államtitkára volt, 1995–2003 között pedig a Mahir vezérigazgatója.

A Lokál egy évvel ezelőtt indult ingyenes bulvár hetilap, ennek napilapos verzióját indítják el most, 150 ezres példányszámmal.

Nem csak az ingyenes napilappiacon próbálják kiszorítani Simicskát. Korábban a TV2 eladása körül pattant ki komoly jogvita: miután Andy Vajna bejelentette vételi szándékát a csatornára, Fonyó Károly is bejelentkezett. Hetekig nem lehetett tudni, ki is az igazi tulajdonos. Végül Andy Vajna érdekeltségébe került a TV2, ahol Habony Árpád jelentős informális befolyással bír. De Simicska nem adja fel, pert indított a fővárosi törvényszéken, meg is terhelték perfeljegyzéssel a TV2-t. Június 1-én lesz a következő tárgyalás.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.