Habonynak még sincs köze az új jobboldali portálhoz?

Ha Önnek Habony Árpádhoz van kérdése, akkor hívja Habony Árpádot! – mondta munkatársunknak Csúri Ákos újságíró, aki minden kérdést hárított a holnapi Heti Válasz-cikk előzetesével kapcsolatban, miszerint egy új jobboldali hírportál előkészítésében vesz részt a miniszterelnöki tanácsadóval együtt. Lapunk úgy értesült, hogy a Heti Válasz állításával ellentétben Habonynak nincs köze a portálhoz.
A Népszabadság kérdésére ténynek nevezte Csúri Ákos újságíró, hogy az ő tulajdona a via.hu domainnév. Viszont minden azzal kapcsolatos kérdésünkre hárította a választ, hogy valóban új jobboldali hírportál előkészítésében vesz-e részt Habony Árpáddal együtt, illetve tárgyal-e Orbán Viktor miniszterelnök személyes stratégiai főtanácsadójával arról, hogy eladja a domainnevet. Lapunk Habony környezetéből úgy értesült, hogy a miniszterelnöki tanácsadónak nincs köze a portálhoz.

A Heti Válasz portálján ma jelent meg az előzetese annak a Heti Válaszban holnap megjelenő írásnak, amely egy alternatív, jobboldali, Orbánhoz közeli médiabirodalom építéséről szól. Az előzetes emlékeztet, az M1 – a szándék szerint legalábbis – „CNN-be öltött BBC-vé" alakul át a tervezett március 15-i indulástól, hírcsatornaként egyszerre kellene kormányközelinek lennie és magas nézettséget produkálnia. De arról is írnak, hogy folyik az állami világon kívüli építkezés is. Ennek első lépése egy új, az Index és a 444 olvasottságát is felülmúló portál lenne. A via.hu domainnév tulajdonosa Csúri, és információink szerint az előkészítő munkában közreműködik Habony is.

Csúri munkatársunk megismételt kérdéseire annyit mondott, ő nem közszereplő. „Ha Önnek Habony Árpádhoz van kérdése, akkor hívja Habony Árpádot!" – tette hozzá.

A Népszabadság szeptember közepén írt arról, hogy az Orbán–Simicska-háborúban a kiegyezés ára Simicska médiabirodalma, illetve Habony és köre szeretne komoly médiapiaci befolyást Simicska kiszorításával. 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.