Ha Nagy Imre szobrát áthelyezik, Demján visszavonja adományát

„Nagy Imre szobrának áthelyezése esetén visszavonom adományunkat” – írja Budapest főpolgármesteréhez címzett levelében Demján Sándor. A szobor felállítását a vállalkozó két társával együtt finanszírozta.

Demján Sándor vállalkozó arra kéri Tarlós Istvánt, Budapest főpolgármesterét, hogy akadályozza meg Nagy Imre szobrának áthelyezését. Levelét változtatás nélkül közöljük.

Nagy Imre szobor

„A sajtóból értesültem arról, hogy a mártírhalált halt Nagy Imre szobrát át kívánják helyezni a Vértanúk teréről.

A rendszerváltás után szomorúan állapítottuk meg üzlettársaimmal, Sarlós Andrással és Fejér Bélával, hogy sem az MDF-, sem a szocialista kormány nem állit szobrot Nagy Imrének.

Úgy döntöttünk, hogy felajánljuk a szobor teljes költségét és felállítását Magyarországnak. A költségek 74 százalékát magam finanszíroztam. lfj. Varga Imre alkotása ma a legtöbbet látogatott és fotózott szobor.

Nagy Imre szobrának áthelyezése esetén visszavonom adományunkat. Kérem, hogy ennek elkerülése  érdekében  minden  törvényes  eszközt  felhasználva  biztosítsa,  hogy  a  szobor  a jelenlegi helyen maradjon.”

Kövér László a napokban a Heti Válasznak adott interjújában a parlament környékének rekonstrukciója kapcsán úgy vélekedik, a Kossuth tér és a képviselői irodaház közötti térségben egyfajta panteont kellene létrehozni.

„Javaslom, hogy a nemzethez kötődő, jobb- és baloldali, valóságosan progresszív történelmi szereplőknek állítsunk szobrot. Vigyük arra a területre Kovács Béla emlékművét, egy Bibó-mementó szerencsére már áll ott. Szégyen, hogy Kéthly Annának nincs szobra, pótolhatnánk ezt a mulasztást is. Erre a részre kerülhetne a most a Vértanúk terén álló Nagy Imre szobra is" – nyilatkozta a fideszes politikus.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.