Ha Orbánék nem kérnek bocsánatot, sztrájkolni fognak a tanárok

Ha Orbán Viktor és Áder János március 23-ig nem kér bocsánatot az elmúlt években megalázott emberektől, és ha a kormány nem ül le tárgyalni a Tanítanék Mozgalom vezetőivel, március 30-án egyórás sztrájkot tartanak az iskolákban. És ez még csak a kezdet.
A március 15-i pedagógustüntetésen Pukli István, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója jelentette be mindezt. Hozzátette: felszólítják a lakosságot, hogy a sztrájk órájában menjenek az iskolák elé. Az iskolaigazgató szerint ha az egyórás sztrájk nem elég, egy héttel később két órán át tartják meg és így tovább. Álljon le egy órára az élet Magyarországon! – kiáltotta.
Pukli István bekeményített
Veres Viktor / Népszabadság

Pukli leszögezte, hogy a mozgalom már nem tekinti hiteles partnernek Balog Zoltánt és államtitkárát, Palkovics Lászlót, ezért már nem velük akarnak tárgyalni. Felszólította a kormányt, hagyja abba az uszítást, ugyanis – hívta fel a figyelmet – a fideszes szavazók 62 százaléka is egyetért a pedagógusok követeléseivel.

„Nincsen hatalmuk felettünk, itt van a nép, ne velünk szemben tevékenykedjenek” – fogalmazott az iskolaigazgató. Pukli szerint a sztrájktörvény nem teszi lehetővé, hogy szabályosan függesszék fel a munkát, ezért polgári engedetlenséget hirdetnek, hiszen milyen törvény az, amely a hatalmat védi a polgáraitól.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.