„Ha Magyarországra jössz, elveheted a magyarok közmunkáját!”

Még több helyen lehet találkozni csütörtöktől a Magyar Kétfarkú Kutyapárt és a Vastagbőr blog kormánykritikus üzeneteivel: országszerte 350 újabb, a kabinet bevándorlóellenes kampányát bíráló-gúnyoló közterületi plakátot ragasztanak ki a hirdetőtáblákra.
„Ha Magyarországra jössz, elveheted a magyarok közmunkáját!" – egyebek mellett ez olvasható a kampány második részében elhelyezett plakátokon.
Kovács Gergely
Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt elnöke felidézte, hogy júniusban néhány nap alatt bő 34 millió forintot dobtak össze az emberek az ellenkampányra, és első körben 500 plakátot tudtak elhelyezni. Ezek továbbra is maradnak a hirdetőtáblákon, így a most kihelyezettekkel együtt augusztus elsejéig országszerte összesen 850 plakátjuk lesz látható. Az elnök megemlítette, Bécsben is kitettek egy plakátot – „Köszönjük Ausztria, hogy 1956-ban nem zártátok le a határt!" –, viszont Londonban a túl magas árak, Szerbiában pedig jogi-technikai nehézségek miatt nem jártak sikerrel. – Így maradt pár százezer forintunk az adományból, amit még elkölthetünk – jelezte Kovács Gergely.

Noha az elnök szerint nagyon fárasztók voltak az elmúlt hetei, mert „váratlanul sok stresszel járt más pénzét költeni", azért van terv, mire fordítsák a megmaradt összeget. Mint mondta, a kormány valamiféle eredményösszegző kampányra készül, s ők is kedvet kaptak erre, talán beszámolnak arról, mit tettek az utóbbi időben. Sok mindenről lehet mesélni, rögzítette az viccpárt elnöke, s ízelítőül megemlített néhányat a sikeres projektjeik közül: „Megépítettük a szegedi hegyet, elkészült az űrállomásunk, és végre sikerült csökkentenünk a gravitációt.”

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.