Ha kormányra kerül, a Jobbik kiírja a szélenergia-tendert

Nem lehet a megújuló energiák ellen menni - figyelmeztett a Jobbik, a párt arról próbálja majd meggyőzni a kormányt, hogy "könnyen visszahullhat a kormányzatra, ha széllel szemben végzik a dolgukat."
A Jobbik szerint nem lehet a megújuló energiák ellen menni, a magyar rendszerekben még bőségesen van lehetőség a bővítésre. Kepli Lajos, a párt országgyűlési képviselője erről szombaton nyilatkozott, azt ígérve, ha kormányra kerülnek, újra ki fogják írni a szélenergia-tendert.

Az ellenzéki politikus budapesti sajtótájékoztatóját követően ezt azzal kapcsolatban mondta az MTI-nek, hogy a parlament a jövő héten tárgyalja az energetikai törvény módosítását. Eszerint a jogszabályban a kormány saját hatáskörbe akarja vonni a szélerőművek beruházásának engedélyeztetését.

Mivel korábban - a képviselő szerint - a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium azt mondta, szélerőművek nélkül is megvalósítható az energiastratégia, a kormánynak az a célja a törvény elfogadásával, hogy ne épüljenek újabb szélturbinák a beleegyezése nélkül.

A Jobbik viszont úgy látja, nem lehet a megújuló energiák ellen menni, a magyar rendszerekben még bőségesen van lehetőség a további bővítésre.

Kepli Lajos hozzátette: arról próbálják majd meggyőzni a kormányt, hogy "könnyen visszahullhat a kormányzatra, ha széllel szemben végzik a dolgukat".

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.