Ha egyszer Orbán Ráhel esküvőjén telefont loptak...

Az ügyészség szerint nem minősül hivatali visszaélésnek az, hogy milliós költséggel próbálták megtalálni azokat, akik Orbán Ráhel lakodalmán elloptak két mobiltelefont – írja a HVG.hu. A tavaly szeptemberi esküvőn két, nagyjából ötvenezer forint értékű iPhone tűnt el.

A lakodalomban dolgozó egyik felszolgáló hozta nyilvánosságra az esetet, miután őt is DNS-minta adására kötelezték a telefonok eltűnése miatt. A DNS vizsgálat ára személyenként 50 és 300 ezer forint közt lehet, így mivel 26 embertől vettek mintát, a teljes bűnügyi költség akár 8 millió forintra is rúghatott.

A felszolgáló szerint 60, az esküvőn közreműködő dolgozótól vettek mintát, ezért hivatali visszaélés gyanújával feljelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészségen. A hatóság a feljelentést elutasította, mert „a feljelentésben előadottak részben nem felelnek meg a valóságnak (26 mintát vizsgáltak, köztük vendégekét is - a szerk.), a sérelmezett cselekmények pedig nem valósítanak meg bűntettet, ezért a rendelkező részben foglaltak szerint a feljelentést el kell utasítanom".

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.