H. Mónika kettős élete

Magyar Nemzet: Széchenyi és Gyurcsány. Népszava: A Fidesz támadja a krízisalapot. Blikk: Pornózott a visszahúzódó pénzügyi szakértő.

Gyurcsány ötvenezret utalt a krízisalapba - kezdi cikkét címlapján a Magyar nemzet. „Bár Gyurcsány Ferenc tavaly - saját bevallása szerint - naponta (!) közel 240 ezer forintot költött a „tágabb értelemben vett családra", a volt miniszterelnök ezen az alapon számítva mindössze nagyjából ötórányi költőpénzét, ötvenezer forintot fizetett be a krízisalapba. A kormány által létrehozott pénzalapba cégek és magánszemélyek fizethetnek be tetszőleges összegeket. Az így összegyűlt pénz célja az, hogy a válság által leginkább sújtott emberek kaphassanak egyszeri, vissza nem térítendő segélyt. Az arra jogosult rászorulók minimum 20, de legfeljebb 50, egyes kiemelt esetekben pedig maximum 100 ezer forintot kapnak az alapból.

A szociális tárca honlapjára tegnap került fel az adakozó kormánypárti politikusok listája; közülük tizenöten félmilliónál nagyobb összeget adtak a krízisalapnak. Bajnai Gordon miniszterelnök fizetett a legtöbbet, több mint 3,5 millió forintot. Őt követi sorrendben Molnár Csaba kancelláriaminiszter 626 ezer forinttal, Kiss Péter társadalompolitikai miniszter 608 ezer forinttal, Hiller István oktatási tárcavezető 607 ezer forinttal, valamint ugyanennyivel Ficsor Ádám leköszönő titokminiszter. A tárcavezetők egységesen egyhavi fizetésüket ajánlották fel, ami 600 ezer forint körüli összeget tesz ki. Lendvai Ildikó MSZP-elnök 200 ezer forintot adott."

A lap hetedik oldalán Tollhegyen című napi rovatában Pilhál György is ezt az esetet szúrta ki magának: „1827-ben ezen a napon szentesítette I. Ferenc császár a Magyar Tudományos Akadémia létrehozásáról szóló rendeletet. Mint ismert, megelőzően gróf Széchenyi István a pozsonyi országgyűlésen egyévi jövedelmét (és ez nem volt ám kevés) ajánlotta fel a leendő akadémia javára. Most olvasom, hogy Gyurcsány Ferenc volt kormányfő is pénzt ajánlott fel a hazának. A többszörös milliárdos ötvenezer forintot utalt a krízisalapnak. (Nekem a havi rezsim is több ennél, pedig nem viszek nagy háztartást.) Elegáns gesztus. Egyébként mások is adakoztak a szocialisták közül - valószínűleg ez az utolsó lehetőség, hogy megmutathassák, mennyire nyitottak a társadalom felé."

A krízisalapról ír a Népszava is A Fidesz újra támad, és pártkasszát emleget a krízisalap kapcsán felcímű, A legtöbb kérelmező észak-alföldi című cikkében. „Elsősorban azokban a régiókban igényelnek támogatást a krízisalapból, ahol a gazdasági válság óta tömegével bocsátották el a dolgozókat - legalábbis ez derül ki az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság első összesítéséből. Legtöbben az észak-alföldi és az észak-magyarországi, legkevesebben a közép-magyarországi régióból kértek egyszeri, vissza nem térítendő támogatást. A Fidesz gyalázatos szemfényvesztésnek nevezte a krízisalapot."

„A főigazgatóság összesítése szerint sokan reménykednek abban, hogy nehéz helyzetükön enyhíthet a vissza nem térítendő támogatás, a Fidesz ennek ellenére létrehozása óta támadja a programot. Cser-Palkovics András, a párt helyettes szóvivője megismételte az ellenzéki párt vesszőparipáját: a krízisalap valójában az MSZP választási pártkasszája. »Az MSZP alkalmatlan kormányzása miatt emberek tízezrei veszítették el munkájukat, családok százezreit fosztották meg szinte minden szociális juttatástól, és csökkentették a nyugdíjakat« - sorolta a helyettes szóvivő. Gyalázatos szemfényvesztésnek nevezte, hogy »a kormány által elvett pénz apró töredékét kaphatja vissza most néhány ember, de a néhány ezer forinttal egyetlen magyar család lecsúszását sem lehet megállítani«."

A cikk közepén keretben: „Eddig senkinek sem utaltak segélyt, a kérelmeket most bírálják el."

Szexbotrány! Pornózott a salgótarjáni közgyűlés pénzügyi szakértője - áll a Blikk címlapján. „Újabb karrier tört derékba! Ezúttal a meztelen valóság áll a háttérben: Salgótarján politikai vezetése hinni sem akart a szemének, amikor a szerény, csöndes, Fidesz delegálta pénzügyi bizottsági tagról a legdurvább pornós fotók és filmek jelentek meg az interneten."

„A jelek szerint a harmincas éveiben járó H. Mónika kettős életet élt. A nő a Nógrád megyei jogú város költségvetési és pénzügyi bizottságának külsős tagja volt, emellett zenei könyvtárosként is tevékenykedett. Az őt ismerők legmerészebb álmaikban sem gondolták volna, hogy H. Mónika szexfilmekben szerepelt, és egy szexoldalon kellette magát."

„Az ifjú hölgy egyébként olyan bulikon is részt vett a filmkockák szerint, ahol egy éjszakai bárban több ismeretlen férfit orálisan kényeztetett. Ezekhez a filmekhez úgy lehetett hozzájutni, hogy az internetezők SMS-ben fizettek a letöltésért. A botrány úgy robbant ki, hogy többen felismerték az arcát, amit még csak nem is rejtegetett. Salgótarjánban néhány napja futótűzként terjedt a hír, s elérte a városházát is. „

„H. Mónika kettős életét nem is sejtették kollégái: visszahúzódónak tűnt. - Megdöbbentünk - mondta a Blikknek Fenyvesi Gábor fideszes alpolgármester. - Sohasem gondoltam volna róla ezt, mert rendes lánynak ismertem meg. Nem vagyunk rá büszkék. Megtettük a megfelelő lépést: kértük a hölgyet, hogy mondjon le bizottsági tagságáról. Ezt meg is tette, a jövő heti ülésen már nem is vesz részt. A Fideszből nem zárhatjuk ki, mert nem is párttag. Néhány éve aktivistaként segítette a pártot, és 2006-ban delegáltuk a testületbe."

„Úgy tudjuk, hogy a bizottsági munkáért havi bruttó 35 800 forintot kapott H. Mónika. Ám ezzel a botránnyal nem csak ezt a fizetését veszítette el. A Balassi Bálint Megyei Könyvtárból is mennie kellett, amikor a felvételekről a munkahelyén is tudomást szereztek."

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.