Gyurcsányt kirakták, de talált új helyet

Az utolsó pillanatokban kellett új helyszínt keresni Gyurcsány Ferenc volt kormányfő szombati előadásának, miután a Kossuth Klub néhány órával a konferencia előtt visszalépett a Fapados Alapítvány "100 nap – Becsapott Magyarország!" című rendezvényének befogadásától.

A volt miniszterelnök az Orbán-kabinet első száz napjának értékelését emiatt új helyen, a terézvárosi Eötvös10 elnevezésű közösségi és kulturális "színtérben" tartja. A szervezők felháborodásuknak adtak hangot közleményükben. Úgy fogalmaztak: "a Fidesz olyan országot teremtett száz nap alatt, ahol tisztességes embereknek is félniük kell; félniük, ha teret akarnak adni balliberális civilek és politikusok véleményének".

Rámutattak, bár a Kossuth Klub azért mondta vissza a rendezvény befogadását, mert Gyurcsány előadását politikai- és kampányrendezvénynek tartja, addig "Orbán Viktor egy közoktatási intézményben, egy gimnáziumban tartotta meg értékelő beszédét". A konferencián a volt kormányfő mellett beszél még Debreczeni József közíró (volt MDF-es képviselő-jelölt), Bauer Tamás közgazdász, Göncz Kinga EP-képviselő, volt külügyminiszter, Vitányi Iván és Molnár Csaba szocialista képviselők.

Gyurcsány Ferenc utoljára márciusban tartott nyilvános előadást, egyfajta "országértékelést" a Magyar Demokratikus Charta rendezvényén. Utóbbi tömörülést a társadalmi kirekesztés elleni fellépés jegyében 2008. szeptember 6-án hívták életre a botrányba fulladt melegfelvonulás másnapján. Legutóbbi, a Syma-csarnokban – még az országgyűlési választások előtt - tartott beszédében többek között arról beszélt, hogy Magyarország csalódott a múltjában, bizonytalan a jelenében és türelmetlen a jövőjével kapcsolatban. Gyurcsány akkor azt is kijelentette: a Fidesz vezetőinek politikája gyáva és hazug, és megtéveszti a jobboldali szavazókat is.

A Népszabadság információi szerint a volt kormányfő a szombati értékelő beszédében elsősorban és hangsúlyosan az Orbán-kabinet első száz napjának teljesítményét fogja értékelni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.