Gyurcsányról közölt portrét a Financial Times Deutschland

A több mint húsz milliárd eurós gigászi kölcsön Gyurcsány Ferenc nélkülöző országán ugyan segít, de a kormányfő karrierjén már nem – írja a Financial Times Deutschland (FTD) abban a korántsem hízelgő portréban amit „Gyurcsány Ferenc – Magyarország Berlusconija” címmel csütörtökön közölt a londoni globális üzleti lap németországi kiadása.

Az FTD szerint Gyurcsány az egykori reménységből Európa egyik legnépszerűtlenebb politikusa lett, aki már a 2006-os „hazugságbeszéd”, a távozását követelő több tízezres tüntetések és a vad zavargások után megérett a lemondásra. Mégis Kelet-Európa példamutató politikai személyiségeként szeret mutatkozni, s George W. Bush, vagy Vlagyimir Putyin oldalán érzi jól magát. Ugyanakkor minden csak éppen nem diplomatikus: a szaúdi futball-válogatottat terrorista-csapatnak nevezte.

Az egykori KISZ-vezető máig tisztázatlan úton jutott magánvagyonához, a hatósági vizsgálatokat elévülés miatt leállították – olvasható a cikkben. Bírálói Gyurcsányt a „magyar Berlusconinak” hívják. Silvio Berlusconival ellentétben azonban Gyurcsány elveszítette az emberek támogatottságát, s azt az óriáskölcsön sem tudja helyreállítani. Ráadásul a hitel nem is a kormányfő érdeme. Ha most lennének a választások, Gyurcsány alig húsz százalékot kapna – véli az FTD.

 Berlin

Gyurcsány Ferenc és Silvio Berlusconi
Gyurcsány Ferenc és Silvio Berlusconi
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.