Gyurcsány: muszáj együttműködni az önkény elleni harcban

Gyurcsány Ferenc szerint muszáj együttműködni a sokszínű világban akkor, amikor az önkénnyel szemben harcolnak, az összefogás hozhatja meg a legjobb budapesti önkormányzati választási eredményt.

A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke erről szerdán egy zuglói lakossági fórumon beszélt Falus Ferencnek, az ellenzék korábbi főpolgármester-jelöltjének visszalépésére és Bokros Lajos (Modern Magyarország Mozgalom) támogatására utalva. Mint mondta, régóta azt szorgalmazza, hogy a demokratáknak szorosabban össze kell fogniuk, és ebbe belefér néhány vita, mert nem egy a tábor, egy a zászló, hanem egy a tábor és sok a zászló.

Gyurcsány Ferenc beszédében Orbán Viktor miniszterelnökre utalva, de a nevét ki nem mondva arról beszélt, hogy a rendszerváltás óta más utat jártak be, Orbán Viktorból "az önkény embere" lett. Most történelmi útelágazásnál vannak: aki demokrata és hazafi, az nem tehet mást, mint szembefordul a rendszerrel, és ellene szavaz.

Hozzátette, hogy az októberi választással nem ér véget a küzdelem, lépésről lépésre, lassan haladva kell küzdeni. Az ország viszonylagos békéje és nyugalma árán nem lehet kormányt váltani - fűzte hozzá.

A DK elnöke meggyőződését fejezte ki, hogy az önkormányzati választáson legalább megduplázzák az ellenzéki vezetésű kerületek számát. Jelenleg négy ilyen kerület van a fővárosban.

Karácsony Gergely, a baloldal közös zuglói polgármesterjelöltje a rendezvényen arról beszélt, hogy ami a kerületben történt az elmúlt négy évben, az a Fidesz kormányzásának legrosszabb arca, a kerületnek semmi haszna nem volt abból, hogy Papcsák Ferenc fideszes politikus vezette a XIV. kerületet. Hangsúlyozta: a kerületben megmutathatják azt a politikát, amelyet a következő választáson kínálni tudnak.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.